Live Live

Kade fluisterboot heet nu Suze de Vrieskade

Gepubliceerd: Vrijdag 11 september 2020 12:39

Kade fluisterboot heet nu Suze de Vrieskade

Het bestuur en vrijwilligers van Stichting Fluisterboot Voorne-Putten hebben als eerbetoon besloten de kade naar Suze de Vries te vernoemen.

Zuidland - De tot vandaag nog naamloze kade van de fluisterboot in Zuidland heeft nu een naam; de Suze de Vrieskade. Wethouder Martijn Hamerslag onthulde vanmorgen na een korte toespraak samen met Nina, de dochter van Suze, het nieuwe naambord.

De kade is vernoemd naar de onlangs overleden Suze de Vries. Suze was een van de initiatiefnemers van fluisterboot Bernisse. Zij heeft zich bijzonder actief ingezet voor de oprichting en het opzetten van de organisatie van Stichting Fluisterboot Voorne-Putten en heeft mede gezorgd dat de ze boot hebben kunnen laten bouwen. Suze had de administratie en PR onder haar hoede en was een sturende en stuwende kracht, waardoor zij de boot letterlijk in de vaart gezet heeft. Het bestuur en vrijwilligers van Stichting Fluisterboot Voorne-Putten hebben als eerbetoon voor alles wat ze gedaan heeft, besloten de kade naar haar te vernoemen.

Daarnaast is Suze tientallen jaren actief geweest in de lokale politiek. Ook was ze als secretaris de spil in TOP Voorne-Putten, de toeristische ondernemers organisatie op het eiland. Ze was als adviseur betrokken bij vele projecten van toeristische ondernemers, was nauw verbonden aan de Landschapstafel Voorne-Putten en was penningmeester bij Linq media. Suze was een door iedereen zeer gewaardeerde vakvrouw.

Deel deze pagina: