Live Live

Karttalent Jayden Post boekt eerste overwinning

Gepubliceerd: Vrijdag 24 juli 2020 18:30

Karttalent Jayden Post boekt eerste overwinning

Op het NK werd Jayden Post in maart al twaalfde en vorig weekeinde boekte hij in Venray zelfs zijn eerste overwinning!

Rockanje - Voor Jayden Post is zijn nog prille kartcarrière een wonderlijke ontdekkingsreis. Vorig jaar begonnen in de IAME X30 Junioren-klasse is de vijftienjarige rijder uit Schiedam, sinds kort woonachtig in Rockanje, dit jaar al doorgestroomd naar de Senioren-klasse.

Ondanks zijn gebrek aan ervaring blijkt hij ook in die sterk bezette klasse uitstekend mee te kunnen. In het NK werd hij in maart al twaalfde, vorige weekeinde boekte hij in Venray zelfs zijn eerste overwinning.

Daarna deed de coureur van topteam WJS Racing mee aan de testdagen van het IAME Benelux-kampioenschap op het circuit van Mariembourg. Op het Belgische circuit ging het meteen lekker, getuige zijn prima rondetijden. Het past in de fluks stijgende lijn die Jayden sinds hij twee jaar geleden voor het eerst in een kart stapte heeft laten zien.

Zijn volgende race is de tweede ronde van het GK4-kampioenschap die in Genk wordt gehouden. Daar ligt het prestatieve doel een stuk hoger dan hij aan het begin van het jaar had durven denken. “Toen stapte ik in met het idee dat dit een oefenjaar is. Maar tijdens de Benelux-test heb ik veel zelfvertrouwen opgedaan. Voor Genk verwacht ik niks, maar ik hoop natuurlijk wel dat het heel goed gaat. Ik hoop op een toptienfinish!”

Deel deze pagina: