Live Live

Kerkdienst in het Droogdok

Gepubliceerd: Vrijdag 12 juli 2019 13:00

Kerkdienst in het Droogdok

Dominee Vledder zal de dienst voorgaan, en zang, een stukje toneel en muziek spelen een belangrijke rol.

Hellevoetsluis - Zondag 21 juli is er, voor het derde achtereenvolgende jaar, een kerkdienst in het Droogdok Jan Blanken. Lekker in de open lucht. In de voorgaande jaren is dit uitstapje van de kerk naar het dok zeer goed bevallen, het is een leuke afwisseling en een prima begin van de zomervakantie! Tevens is het voor de bezoekers aan Hellevoetsluis, onze zomergasten, een mooie combinatie van een kerkdienst en een belangrijk stuk historisch Hellevoetsluis, het Droogdok Jan Blanken.

Dominee Evert-Jan Vledder: “Het kan laagdrempeliger zijn voor mensen die nieuwsgierig zijn of juist hun belangstelling voor de kerkdienst weer eens willen vernieuwen”.

Twee jaar geleden bedacht hij de eerste editie ‘kerkdienst in het Droogdok’. Het thema was Noach, en de regen viel met bakken uit de hemel. De dienst werd verplaatst naar het bezoekerscentrum, maar toch heeft men het er nu nog over, hoe leuk en bijzonder het was. Het jaar daarop, in 2018, vielen de mussen van het dak en zat men in het dok. Het was een zonnig en vrolijk tafereel met wapperende programma’s/ liturgieën om de nodige koelte toe te waaien, en een enkel parasolletje om de zomerzon wat te temperen… We hopen op mooi weer maar een graadje minder mag! Ook nu zal dominee Vledder voorgaan, en spelen zang, een stukje toneel en muziek een belangrijke rol.

Het is dan ook geweldig dat het Droogdok Jan Blanken het dok ter beschikking stelt. En dat de gemeente Hellevoetsluis en de EHBO ook meewerken.

Het thema is dit jaar “Zoeken en gevonden worden”, en het Bijbelverhaal gaat over Jezus die langs het water liep. Wederom speelt, hoe kan het ook anders, het water een rol in de kerkdienst in het Droogdok.

U bent van harte welkom. Kinderen uiteraard ook, voor hen is er een speciale “nevendienst”. De kerkdienst begint om 10.00 uur en duurt ongeveer een uur. Na afloop is er koffie, thee en limonade in het bezoekerscentrum.

Voor informatie: www.pghellevoetsluis.nl of www.facebook.com/pghellevoetsluis

Deel deze pagina: