Live Live

Kerstmarkt en fakkeltocht in Brielle druk bezocht

Woensdag 20 december 2023 11:17

Kerstmarkt en fakkeltocht in Brielle druk bezocht

Brielle - Een fakkeltocht en drie dagen kerstmarkt, het was echt kerst afgelopen weekend in Brielle!

Afgelopen vrijdagavond was er veel animo voor de fakkeltocht. De enorme stoet vertrok om 18.30 uur en eindigde in de Sint-Catharijnekerk. Bij aankomst stond daar voor iedere deelnemer een beker warme chocolademelk klaar. Van elke verkochte fakkel gaat € 1,00 euro naar een goed doel en deze keer is dat Stichting Destino uit Brielle. In de kerk kon men vervolgens nog een rondje maken over de gezellige kerstmarkt.

Het hele weekend was het echt kerst in het centrum van Brielle. Want ook op zaterdag en zondag was de kerstmarkt in de Sint-Catharijnekerk te bezoeken. Kerstdecoraties, winterse lekkernijen en cadeauartikelen, er was echt van alles te koop. In de kerk werd gezongen, was de grote Kerststal met beelden uit de Kloosterkerk echt het bekijken meer dan waard en de alpaca’s die net buiten de kerk stonden, konden ook rekenen op grote belangsteling.

Maar ook in de winkelstraten was het erg gezellig. De kerstman reed er rond met zijn arrenslee, de botteliers schonken gratis voor iedereen een beker warme chocolademelk of Glühwein in vanaf de handkar, overal stonden kerstkoren of een bandje en zelfs een goochelaar toverde er midden op straat. Kortom, het was genieten in Brielle!

Foto: Wil van Balen

Deel deze pagina: