Live Live

Kidscollege Dieuwertje Blok

Gepubliceerd: Donderdag 08 oktober 2020 14:05

Kidscollege Dieuwertje Blok

Vanwege de aangescherpte maatregelen kunnen alleen kinderen deelnemen aan het college.

Spijkenisse - In oktober is de Kinderboekenweek met het thema ‘En toen?’ én de Maand van de Geschiedenis. Dieuwertje Blok is daarom uitgenodigd om op zaterdag 17 oktober om 14.00 uur een kidscollege over vrijheid te geven in Bibliotheek de Boekenberg voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.

De presentatrice is al decennia lang een vertrouwd gezicht voor televisiekijkend Nederland. Het thema vrijheid loopt als een rode draad door haar leven. Door haar familiegeschiedenis weet ze dat deze waarde heel kwetsbaar is. Haar oma was Joods. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren haar grootouders gedwongen om onder te duiken. Haar moeder was toen nog een kind.

Blok: “Dankzij hulp van heel moedige mensen hebben ze de oorlog overleefd. Alle andere familie heeft, op één nicht na, de oorlog niet overleefd, omdat ze werden vermoord. Als je zo’n grote onvrijheid hebt meegemaakt, weet je als geen ander wat vrijheid betekent. Mijn moeder heeft na de oorlog, toen ze weer vrij was, een keuze gemaakt. Ze is niet gaan haten en heeft zich niet van de wereld afgekeerd. Ze is vooral blijven geloven in een betere toekomst en dat je daar zelf aan moet werken. Ze heeft die vrijheid niet voor lief genomen, maar er een werkwoord van gemaakt door er op haar manier voor te waken dat die bevrijding niet voor niets is geweest.”

Vanwege de aangescherpte maatregelen kunnen alleen kinderen deelnemen aan het college. Ouders wachten buiten de zaal. Voor leden kost een kaartje € 3,50 voor niet-leden € 5,-. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de bibliotheek.

Zaterdag 17 oktober | 14.00-15.30 uur | leden € 3,50 anders € 5,-

Deel deze pagina: