Live Live

Kinderadviesraad voor Het Van Weel-Bethesda

Gepubliceerd: Maandag 14 november 2022 15:36

Kinderadviesraad voor Het Van Weel-Bethesda

De Kinderadviesraad kan zelf aangeven wat beter kan en het ziekenhuis ongevraagd advies geven.

Dirksland - Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis heeft sinds deze week een Kinderadviesraad. Deze bestaat uit 7 jongens en meiden. De raad denkt mee over de zorg en het verblijf voor kinderen in het ziekenhuis.

Iedere dag bezoeken kinderen Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis voor een afspraak of opname. “Wij vinden het belangrijk om hun ideeën te horen. De Kinderadviesraad geeft kinderen een stem. Samen kunnen wij de zorg voor kinderen en hun verblijf in het ziekenhuis nog beter maken”, aldus kinderarts Marieke Bax.

De Kinderadviesraad komt zo’n vijf keer per jaar bij elkaar. Met elkaar praten ze over verschillende onderwerpen. Dit kan over van alles zijn: van de inrichting van het ziekenhuis, het eten wat we serveren tot het verbeteren van de zorg. Regelmatig vraagt Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis de raad om advies en ideeën. De Kinderadviesraad kan zelf ook aangeven wat beter kan en het ziekenhuis ongevraagd advies geven.

In de Kinderadviesraad zitten 6 enthousiaste jongens en meiden. De leden kennen het ziekenhuis goed. Ze zijn bijvoorbeeld weleens opgenomen of ze hebben regelmatig een bezoek gebracht aan het ziekenhuis.

Deel deze pagina: