Live Live

Kinderen op zoek naar schatten in het zand

Gepubliceerd: Woensdag 29 juli 2020 13:51

Kinderen op zoek naar schatten in het zand

Graven mocht enkel met de handen, dus schepjes of andere hulpmiddelen waren niet toegestaan.

Oostvoorne - Stichting sportieve evenementen organiseerde dit jaar traditioneel weer het schatgraven voor de kinderen in Westvoorne tot 12 jaar. Afgelopen zondagmiddag was het zover en gingen heel veel kinderen fanatiek op zoek naar schatten bij het Oostvoornse Meer, tegenover paviljoen de `Duinrand`. Want met deze schatten, waren hele mooie prijzen te winnen!

Dit jaar hebben we te maken met COVID 19 en moest iedereen zich dus wel houden aan de RIVM richtlijnen. Voor het schatgraven hield dit in dat ouders, opa`s of oma┬┤s, als zij geen gezamenlijk huishouden vormden, 1,5 meter afstand moesten houden van elkaar en ze mochten helaas ook niet mee graven aan het einde van het festijn. Zij waren nu dus enkel toeschouwers, maar de pret onder de kinderen was hier echter niet minder om!

Voor de rest was het schatgraven traditioneel gelijk aan andere jaren. Er waren houten blokjes met nummers erop onder het zand begraven die correspondeerden met een nummer op het grote bord. Had het nummer de goede kleur op het bord, dan had je prijs en kon je kiezen van een tafel vol met mooie prijzen.

Was de kleur niet juist, had je pech en moest je snel op zoek naar een nieuw blokje. Graven mocht enkel met de handen, dus schepjes of andere hulpmiddelen waren niet toegestaan. En dat graven met de handen ging prima, want er werden heel wat blokjes opgegraven!

Aan het einde was er voor alle kinderen ook nog een lekkere koele versnapering. Kortom, een geslaagde middag!

Deel deze pagina: