Live Live

Kinderen planten vergeet-mij-nietjes

Gepubliceerd: Dinsdag 29 september 2020 17:07

Kinderen planten vergeet-mij-nietjes

Gemeente Nissewaard vindt het belangrijk dat ook jongeren zich bewust worden van de gevolgen van dementie.

Spijkenisse - Dinsdagmiddag hebben kinderen van de combinatieklas 5/6 van basisschool De Morgenster samen met wethouder Zorg, Léon Soeterboek, vergeet-mij-nietjes gepland in de tuin van het Vredehofhuis in Spijkenisse.

Zij deden dit ter gelegenheid van Wereld Alzheimerdag die dit jaar het thema ‘Jong en Oud‘ heeft meegekregen. De gemeente Nissewaard wil op die manier stil staan bij alle inwoners die te maken hebben met dementie: als patiënt, maar ook als mantelzorger.

Door de corona-maatregelen is iedereen zeer beperkt in hun doen en laten. Wethouder Léon Soeterboek: “We zijn erg blij dat we alsnog een activiteit hebben kunnen vormgeven. Het is belangrijk dat ook jongeren zich bewust worden van de gevolgen van dementie. Hun opa’s en oma’s kan het immers ook overkomen. En misschien zijn hun vader of moeder wel mantelzorger voor iemand met dementie.”

Bestuurslid van de afdeling Voorne-Putten Rozenburg van Alzheimer Nederland, Dirk van der Schaaf, was ook bij het Vredehofhuis aanwezig: “We stellen het bijzonder op prijs dat de gemeente ondanks corona op deze manier aandacht schenkt aan Wereld Alzheimerdag. Dat juist kinderen de plantjes poten, past helemaal in het thema Jong en Oud van dit jaar.” De plantjes zijn geleverd door de gemeente Nissewaard. De Morgenster ontvangt ook nog twee kinderboeken over het omgaan met dementie. De boeken bieden de kinderen de gelegenheid om op een eigen, veilige manier kennis te maken met ‘dementie’ en haar gevolgen.

Nissewaard kent ook een Alzheimercafé. Regelmatig vinden er bijeenkomsten plaats in de ontmoetingsruimte van De Mei aan de Churchilllaan in Spijkenisse. Daar kunnen mensen met dementie en hun begeleiders, dan wel mantelzorgers, informatie krijgen over diverse onderwerpen. De eerstvolgende bijeenkomst is gepland op dinsdag 20 oktober met als gesprekonderwerp ‘Ontwikkelingen in de Wmo’. De bijeenkomst begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Alles verloopt uiteraard volgens de coronaregels. Meer informatie via voorneputten@alzheimer-nederland.nl.

Foto: Peter de Jong

Deel deze pagina: