Live Live

Klinkende overwinning voor vv Hellevoetsluis

Gepubliceerd: Zondag 27 maart 2022 15:45

De feestvreugde werd nog eens verhoogd toen bleek dat koploper DCV gelijkgespeeld had en Hellevoetsluis daardoor weer medekoploper werd!

Hellevoetsluis - Vier keer eerder speelde Hellevoetsluis in competitieverband in Ouderkerk aan den IJssel tegen Spirit en evenzovele keren werd er verloren. De geelhemden bleken dan ook een moeilijk te nemen horde voor de Hellevoeters, maar deze zaterdag was alles anders. Met een klinkende 0-4 overwinning keerden de rood-witten terug naar de vestingstad!

Op het altijd sfeervolle sportpark van de ambitieuze dorpsclub, met ruim 1.200 leden 2x zo groot als Hellevoetsluis, begonnen de gasten uitstekend aan de wedstrijd. Met volle druk naar voren werd Spirit vastgezet en kreeg het geen kans op te bouwen. Ondanks het veldoverwicht wisten de Hellevoeters geen kansen te creëren en stokte het aanvalsspel vaak bij het vijandelijke strafschopgebied. Met veel spelers voor de bal zit de kans van een tegenstoot er altijd in en de grootste kans was in de eerste 20 minuten dan ook voor Spirit, maar het schot ging voorlangs het doel van Deshney Hoornweg. Na 20 minuten wist Spirit zich ook wat vaker onder de druk van de Hellevoeters uit te voetballen en overleefde Hellevoetsluis een aantal hachelijke momenten, waarbij o.a. tot 2x toe de paal een tegendoelpunt voorkwam. De 0-0 ruststand was gezien het veldspel terecht, maar de betere kansen waren voor Spirit.

Aan het begin van de 2e helft ontsnapte Hellevoetsluis nog eens aan een achterstand, toen een speler van Spirit van korte afstand vrij in kon schieten, maar een Hellevoetse verdediger zich voor de bal wierp en zo een 1-0 achterstand voorkwam. Vanaf minuut 59 stond de wedstrijd op zijn kop en 5 minuten later was de wedstrijd in één keer beslist. Uit een corner van Glenn Stoffers was het eerst Brian Poelman die binnen de 5 meter vrij in kon koppen en zo voor de 0-1 voorsprong zorgde. Langs de lijn werd vervolgens al geopperd dat nu misschien de druk er een beetje af zou zijn en niets was minder waar, want 2 minuten later was het weer raak. Serkan Yavuzyigitoglu joeg goed door op de bal en zag uit zijn ooghoek de meegelopen Marley Dors voor het doel opduiken. Met een subtiel balletje met buitenkant voet wist Yavuz Dors te bereiken en deze had de 0-2 voor het intikken.

De hele ploeg vierde dit doelpunt aan de zijkant met trainer Paul Bestebreur en toonden zo hun medeleven met de in privésfeer zo geplaagde trainer. In de 65e minuut werd het ook nog eens 0-3, toen een oerdomme overtreding van een Spirit-verdediger, die, terwijl de bal al haast over de achterlijn was, het toch nog nodig vond een overtreding op Fabian Boekholt te maken, leidde tot een strafschop. Glenn Stoffers bleef koelbloedig en stuurde de doelman de verkeerde kant op. Wat een weelde voor de Hellevoeters, die het in andere jaren altijd zo moeilijk hadden aan de Sportlaan. Een kwartier voor tijd stond de eindstand op het bord toen Davy Mierop de bal van dichtbij hard tegen de touwen schoot (0-4).

De voorsprong van de Hellevoeters kwam niet meer in gevaar, mede doordat de verdediging tot het laatste moment geconcentreerd bleef, waarbij een extra compliment op zijn plaats is voor de uitblinkende Damiano Vaudo op de voor hem vreemde linksachterpositie. Trainer Paul Bestebreur maakte van de ruime voorsprong gebruik om ook de pas 15-jarige Bo van Wingerden zijn officiële competitiedebuut te laten maken in het eerste elftal. Dat deed Bo heel verdienstelijk, had een aantal veelbelovende acties en hij kreeg nog bijna een assist op zijn naam. Zo wonnen de ING-boys voor het eerst in 5 uitontmoetingen van de ploeg van voorzitter Henk Lammertse en werd de feestvreugde nog eens verhoogd toen bleek dat koploper DCV gelijkgespeeld had en Hellevoetsluis daardoor weer medekoploper werd!