Live Live

Klutslied galmt door Stuifakkers in Rockanje

Zaterdag 14 oktober 2023 10:30

Klutslied galmt door Stuifakkers in Rockanje

Het koor bracht deze middag ook het inmiddels wereldberoemde, zoals dirigente Paula het noemde, en door hun uitgevonden “klutslied”.

Rockanje - Dat de gasten van Catharina Welzijn Ouderen Westvoorne een brede muzikale interesse hebben, bleek ook afgelopen zaterdag weer uit het tot de nok gevulde restaurant in Stuifakkers.

Te gast was het Shantykoor “De Hoekse Waard”, dat met hun aparte en gevarieerde repertoire opnieuw zorgde voor een bijzondere muzikale ervaring.

Onder leiding van dirigente Paula van Wanroij, en begeleid door hun eigen begeleidingsorkest vermaakten zij de aanwezige senioren, die uit heel Voorne aan Zee, naar Rockanje getrokken waren, en die zelf ook deze middag opnieuw haar muzikale gasten omarmden. Muziekstukken als het ingetogen The Field, maar ook liedjes als de klok van Arnemuiden, Zuiderzee, en Ben je in Rotterdam geboren zorgden voor een breed muzikaal palet, en werden dan ook uit volle borst meegezongen.

Klutslied
Op speciaal verzoek van enkele aanwezigen bracht het koor deze middag ook het inmiddels wereldberoemde, zoals dirigente Paula het noemde, en door hun uitgevonden “klutslied”.

Het lied is een parodie op het bekende ‘Aan het strand stil en verlaten’ van de Havenzangers, en heeft zijn titel te danken aan het feit dat alle teksten in dit lied uit andere liederen komen.

Daarbij is kenmerkend dat de frontzanger, in Rockanje gewoon de dirigent Paula zelf, de teksten uitspreekt, en het koor en de zaal, dezelfde tekst daar achteraan zingt. Iets dat uiteindelijk voor veel hilariteit zorgde. Om de afwisseling er in te houden, is over een kleine twee weken, op zondag 22 oktober de Amsterdamse zanger/entertainer Ed Palermo te gast aan de Rockanjese Briggemandreef.

Deel deze pagina: