Live Live

Koninklijke onderscheiding voor Dik Benne

Gepubliceerd: Zondag 24 november 2019 15:39

Koninklijke onderscheiding voor Dik Benne

Dik Benne is al vele jaren actief als vrijwilliger bij de stichting Fluisterboot Spijkenisse. 

Nissewaard - Dik Benne heeft zaterdag 23 november een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Foort van Oosten in ontvangst genomen. Sinds 1999 vervult Dik Benne diverse functies als vrijwilliger bij stichting Fluisterboot Voorne-Putten.

Hij regelt en voert het onderhoud en reparatiewerkzaamheden uit aan zowel de fluisterboot als bij de afmeerlocaties. Tijdens de winterperiode regelt hij transport naar een opslaglocatie waar de mogelijkheid wordt geboden om noodzakelijk groot onderhoud aan de fluisterboot te plegen. Het onderhoud wordt gedaan door de heer Benne.

Hij is de drijvende kracht, denkt mee met het bedenken van activiteiten en waar mogelijk zorgt hij voor de uitvoering van vernieuwingen. Sinds 2016 is hij betrokken bij het nieuwe Bernisse fluisterboot project, met name voor de technische zaken voor het ontwerp van de nieuwe fluisterboot. Een van de belangrijke punten is dat de zitplaats indeling zodanig aangepast kan worden, dat een rolstoelgebruiker zonder problemen mee kan varen.

Ook voert hij de plannen uit betreffende de werkzaamheden aan het gebouw en de aanlegplaats van de nieuwe Bernisse locatie. Verder heeft hij voorstellen gedaan voor inspirerende vaarroutes van de fluisterboot via de Brielse Maas naar Brielle.

Dik Benne is ook vrijwilliger als schipper op de fluisterboot van stichting rondvaart Schiedam.

Deel deze pagina: