Live Live

Koninklijke onderscheiding voor Jan Stam

Gepubliceerd: Donderdag 16 mei 2019 08:52

Koninklijke onderscheiding voor Jan Stam

Een Koninklijke onderscheiding, ook wel een lintje genoemd, is in Nederland een erkenning voor bijzondere verdiensten voor de samenleving.

Nissewaard - Jan Stam heeft op 15 mei een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Foort van Oosten. Dhr. Stam helpt sinds 1980 als vrijwilliger veel mensen met het invullen van belastingaangiftes, bij verzekeringsvraagstukken en hypotheken. Van 1982 tot 1984 was hij bestuurslid in de bewonerscommissie ‘Kopersvereniging Akkers 13’.

Dhr. Stam was van 1986 tot 2001 voorzitter in de Raad van Bestuur van SKS Alles Kids. Hij stond aan de wieg van de oprichting van de eerste kinderopvang in Spijkenisse. Hij speelde binnen deze organisatie een belangrijke rol toen er gastouders waren, peuterspeelzalen ontstonden en het later een officiële kinderopvanginstelling werd. Dhr. Stam had verschillende bestuursfuncties en hield zich o.a. bezig met P&O. SKS Alles Kids is inmiddels uitgegroeid tot een grote organisatie met locaties in Spijkenisse, Rhoon, Poortugaal, Barendrecht, Nootdorp en Den Haag.

Dhr. Stam was van 1998 tot 2002 ook OR-lid van de ondernemingsraad van Genencor International B.V. Van 1999 tot 2004 was hij onbezoldigd gedelegeerd vakbondsbestuurder van Genencor International B.V.. Hij was nauw betrokken bij de CAO-onderhandelingen met vakbond De Unie.

Van 1994 tot 1998 was hij raadslid namens de VVD Spijkenisse. Hij was lid van de raadscommissie welzijn en had de portefeuille ruimtelijke ontwikkeling. Deze raadsperiode was voor Spijkenisse belangrijk als groeikern.

Van 2005 tot 2007 was dhr. Stam bestuurslid van de Leidse VVD. Hij had in het bestuur de portefeuille ledenwerving en ledenbehoud.

Hij was in 2016 en 2017 bestuurslid van de Nissewaardse VVD, met de portefeuille ledenwerving en ledenbehoud. In tijden waarin steeds minder Nederlanders lid zijn van een politieke partij, is een tegengestelde trend zichtbaar voor de Nissewaardse VVD. Een ontwikkeling waaraan dhr. Stam stevig heeft bijgedragen en nog steeds bijdraagt.

Sinds 2018 is dhr. Stam commissielid van de gemeente Nissewaard namens de VVD. Hij is in deze bestuursperiode (2018-2022) een waardevolle ondersteuning voor de fractie. Hij heeft zitting in de commissies bestuur, leefomgeving en sociaal domein waar hij met zijn ervaring de (nieuwe) fractieleden met raad en daad bijstaat.

Deel deze pagina: