Live Live

Koninklijke Onderscheidingen Ellen Slachter en Jan van Dijk

Dinsdag 29 maart 2022 14:15

Koninklijke Onderscheidingen Ellen Slachter en Jan van Dijk

De raadsleden Ellen Slachter (D66) en Jan van Dijk (ONS) zijn maandag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Nissewaard - Op maandag 28 maart ontvingen mevrouw Ellen Slachter (D66) en de heer Jan van Dijk (ONS) beiden een Koninklijke Onderscheiding uit handen van locoburgemeester Martijn Hamerslag. De uitreiking vond plaats tijdens de raadsvergadering in de raadzaal van het Stadhuis waar ook het afscheid plaatsvond van de zittende raad. Beiden werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Jan van Dijk was raadslid, fractievoorzitter, voorzitter van een vertrouwenscommissie en is waarnemend raadsvoorzitter geweest. Ook is hij al 14 jaar lid van de algemene directie van CVO Accent Praktijkonderwijs en is hij ook twee jaar algemeen directeur geweest van CVO Accent.

Ellen Slachter lag als lid van de raad van Bernisse en als lid van de stuurgroep mede aan de wieg van de huidige gemeente. Ze is een oudgediende van D66 en startte in de voormalige gemeente Bernisse (toen in samenhang met de PvdA) en eindigde in de gemeente Nissewaard als fractievoorzitter. Op het laatst vervulde ze de rol van commissievoorzitter in de commissie Leefomgeving.

Naast bijzonder actief te zijn geweest in het gemeentebestuur van Bernisse en Nissewaard, was ze ook bijzonder betrokken bij het Waterschap. In het dagelijks leven is ze ook senior jurist bij het Zadkinecollege.

Deel deze pagina: