Live Live

Korenfestival in Brielle weer groot succes!

Gepubliceerd: Dinsdag 04 oktober 2022 13:38

Korenfestival in Brielle weer groot succes!

De leden van de 34 koren die optraden werden op straat door het publiek aangesproken met complimenten.

Brielle - De paardentram reed heen en weer tussen het parkeerterrein en de Catharijnekerk, het centrum van het korenfestival afgelopen zaterdag. Vanuit die paardentram klonken vrouwenstemmen met een mooie Engelse ballade in de Visstraat.

Om tien uur gingen in de vijf locaties van het korenfestival De Watergeus de koren van start en weldra puilden de zalen uit en zelfs stonden hier en daar mensen voor de deur in de zon te genieten van de geluiden die naar buiten kwamen. De leden van de 34 koren die optraden werden op straat door het publiek aangesproken met complimenten. Ook was bij veel koren de uitmonstering een lust voor het oog, zoals bij het Westkappels koor in Walcherse klederdracht maar ook de prachtige vrouwen van Vocal Group Lava trokken in hun smaakvolle kleding de aandacht.

Door de grote variatie van de koren was er voor “elk wat wils”. En tenslotte waren de weergoden ook goedgezind. De organisatie van het geheel, de Regionale Zangersbond Zuidwest Nederland hoopt dat volgend jaar Voorne aan Zee net zo’n enthousiaste medewerking zal geven aan dit feest als de gemeente Brielle dit al twee keer heeft gedaan.

Deel deze pagina: