Live Live

Krankzinnige slotfase redt Hellevoetsluis

Gepubliceerd: Woensdag 01 februari 2023 13:59

Toen iedereen zich al neergelegd had bij een nederlaag voor de rood-witten, gebeurde alsnog wat niemand meer verwachtte..!

Hellevoetsluis - De pupillen van de week bij Hellevoetsluis - FC Axel hadden beiden een 2-1 eindstand voorspeld, maar toen er in de 97e minuut nog altijd 0-1 voor FC Axel op het scorebord stond, leek deze voorspelling bijna zeker niet uit te komen. Twee minuten later kregen Stijn van der Vlies en Jaxen Sellen alsnog gelijk.

Bij deze eerste thuiswedstrijd voor de competitie sinds 3 december 2022 baadde het ING Sportpark in een winters zonnetje. Het verleidde veel toeschouwers er toe toch een bezoekje te brengen aan de strijd tussen de nummer 4 en de nummer 13 van de 2e klasse G. De wedstrijd verliep zoals verwacht, want Axel trok zich terug op eigen helft, gunde Hellevoetsluis de bal en gokte op de counter.

De thuisploeg kreeg kansen via o.a. Glenn Stoffers, Serkan Yavuzyigitoglu en Mischa van Kempen, maar kwam niet tot scoren. Ook de spits van Axel liet zich niet onbetuigd, maar 1x bracht de lat redding en bij de tweede kans redde Dyron Bijl. Zodoende stond er bij rust nog altijd een 0-0 stand op het scorebord.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde, maar waren de kansen voor Hellevoetsluis niet zo groot meer als in de eerste helft. Ook een mindere tegenstander krijgt dan uiteindelijk altijd minimaal 1 kans en dat gebeurde dus ook, waardoor Axel in de 75e minuut op een 0-1 voorsprong kwam. Hellevoetsluis moest winnen om de aansluiting met de koplopers te houden en probeerde van alles, maar de overtuiging ontbrak en grote kansen kwamen er niet.

Toen iedereen zich al neergelegd had bij een nederlaag voor de rood-witten, gebeurde alsnog wat niemand meer verwachtte. De naar voren gestuurde Jeffrey de Koning vocht in de 97e minuut weer eens een luchtduel uit en de bal belandde voor de voeten van Glenn Stoffers die dit keer de doelman wel wist te passeren (1-1). De vreugde was groot bij Hellevoet, dat dacht alsnog 1 punt over te houden aan deze wedstrijd.

De koek bleek echter nog niet op, want in minuut 98 pompte Hellevoetsluis de bal nog eens naar voren en op identieke wijze kopte Jeffrey de Koning de bal door. Deze keer viel de bal voor de voeten van spits Bunyamin Karahan en ook zijn inzet belandde in het doel (2-1). Zodoende gingen de Vestingstadbewoners alsnog met de zege aan de haal en bleken de pupillen van de week toch over voorspellende gaven te beschikken.