Live Live

Kunstles Centrum voor de Kunsten

Gepubliceerd: Donderdag 20 juli 2023 14:47

Kunstles Centrum voor de Kunsten

In september starten er weer nieuwe cursussen bij het Centrum voor de Kunsten in Spijkenisse. 

Spijkenisse - Op woensdag 6 september start in het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse (CVDKS) de cursus KUNSTles 7-9 jaar. Dit seizoen is kunstles opgedeeld in drie cursussen van 10 lessen met een eigen thema. Kunstenares Carine Hooykaas is de docent.

Rariteitenkabinet
De eerste reeks heeft als thema: Rariteitenkabinet. Iedereen heeft wel een verzameling, zoals bv boeken of speelgoedautootjes. Maar er zijn in de geschiedenis verzamelaars die een stapje verder gingen. Die stelden hun verzamelingen ten toon in een rariteitenkabinet. Ze brachten bv bijzondere stenen en schelpen bij elkaar. Of dieren van over de hele wereld; zo ontstond de dierentuin. Zelfs bijzondere mensen werden tentoongesteld.

Internet
Nu verzamelen mensen nog steeds en is het internet de grootste verzameling die er is. Stephen Ellcock schept orde in deze chaos en maakt mooie overzichten van bijvoorbeeld handen, konijnen, maar ook luchten, licht en water. Je gaat zijn verzamelingen gebruiken om jouw eigen rariteitenkabinet te vullen.

Meedoen?
De cursus start op 6 september en duurt van 16.00 - 17.00 uur. Meer info en inschrijven? www.cvdks.nl/ateliers. Twijfel je nog? Op woensdag 30 augustus kun je gratis en vrijblijvend een kunstles uitproberen: meer info www.cvdks.nl/gratislesweek.

Deel deze pagina: