Live Live

Kunstwerk verbindt BTV E’68 en 1 April Vereniging

Gepubliceerd: Donderdag 14 september 2023 17:35

Kunstwerk verbindt BTV E’68 en 1 April Vereniging

In het voorjaar van 2023 werd gestart met het tekenen en beschilderen van de negentien meter lange muur.

Brielle - In het bestuur van BTV E’68 werd de wens uitgesproken om meer samen te werken met de 1 April Vereniging, met als achterliggende gedachte de verbinding die door de naamgeving van het Geuzenpark is gelegd met die van de watergeuzen.

Het Geuzenpark is het park, waarop ook de accommodatie van de tennisvereniging is ondergebracht. Het bestuur bood een gratis reclamebord aan om die samenwerking te bekrachtigen. Al pratende ontstond echter het idee om deze reclame vorm te geven door het aanbrengen van een muurschildering op de grijze wand van de fietsenstalling van BTV E’68. Daarvoor werd de bekende Brielse decoratieschilder Nico Smid gevraagd. Nico, die lid is van de werkgroep kanonnen en affuiten, bood aan om samen met drie andere leden van de werkgroep, namelijk, Marcel Bakker, Kees de Bruyn, Albert Sars en Peter Kroone, deze bijzonder klus vorm te geven.

In oktober 2022 werd begonnen met de voorbereidende werkzaamheden en in het voorjaar van 2023 werd gestart met het tekenen en beschilderen van de negentien meter lange muur. Als het weer het toestond werd er elke maandag en donderdagochtend aan de muurschildering gewerkt. Na afronding is de Zwartewaalse fotograaf Niels Braal gevraagd het gehele kunstwerk op een foto vast te leggen.

Op vrijdag 8 september, waarin het WHT open toernooi werd gehouden, heeft wethouder van sportzaken Daan van Orselen van de Gemeente Voorne aan Zee samen met de voorzitters van de 1 aprilvereniging en tennisvereniging (respectievelijk de heer Wim van Noord en mevrouw Sylvia op de Weegh) de onthulling verricht. Tot slot overhandigde de voorzitter van BTV E’68 een cheque van € 250,- aan de voorzitter van de 1 April Vereniging. Een mooie geste om de samenwerking verder te bestendigen. De wapperende vlaggen van BTV E’68 en die van de Geuzen en een heerlijke barbecue zorgden voor een gezellig samenzijn van de drie partners.

Foto: Niels Braal

Deel deze pagina: