Live Live

Kunstwerken Catharina Gasthuis in de verkoop

Dinsdag 26 maart 2024 14:39

Kunstwerken Catharina Gasthuis in de verkoop

Brielle - De opbrengst van de verkoop gaat naar een goed doel: de aanschaf van een duo-fiets voor de bewoners van het Catharina Gasthuis. 

Wandversieringen en schilderijen, waaronder een aantal Brielse tafereeltjes, die voorheen aan de wanden van het Catharina Gasthuis hingen, komen op 11 mei onder de hamer. De schilderijen zijn van de muren verwijderd tijdens de renovatie van het Catharina Gasthuis.

De Stichting Vrienden van het Catharina Gasthuis heeft ze tijdelijk elders ondergebracht. Na de renovatie was er geen mogelijkheid meer om ze terug te hangen. Daarom besloot de directie om de kunstwerken, die nu opgeslagen zijn op de zolder van het Catharina Gasthuis, te verkopen.

De opbrengst van de verkoop gaat naar een goed doel: de aanschaf van een duo-fiets om bewoners van het Catharina Gasthuis rond te rijden in Brielle en omgeving. De verkoop bij opbod vindt plaats tijdens de voorjaarsmarkt in de tuin van het Catharina Gasthuis. Vanaf 11.00 uur zijn de wandversieringen en schilderijen te bekijken. De veiling start om 13.30 uur.

Stichting Vrienden van het Catharina Gasthuis email: vriendenvancatharinagasthuis@gmail.com

Deel deze pagina: