Live Live

Kwaliteitsimpuls voor recreatiegebieden

Zaterdag 22 juli 2017 12:29

Kwaliteitsimpuls voor recreatiegebieden

De start van de meeste werkzaamheden voor de kwaliteitsimpuls staat gepland voor komende winter.

Regio - Recreatieschap VPR werkt aan een kwaliteitsimpuls van een aantal recreatieve voorzieningen en verbindingen van de recreatiegebieden Bernisse en Brielse Meer. Ook de noordoever van het Oostvoornse Meer krijgt een opknapbeurt. Er zijn schetsontwerpen gemaakt waarin de ambities van het recreatieschap, de gemeenten en de stakeholders zijn vertaald voor het Brielse Meer en de Bernisse.


Er is een beperkt investeringsbudget. Daarom is gekozen om de verbeteringen te concentreren bij een aantal trekpleisters in de recreatiegebieden van Voorne-Putten-Rozenburg. Langs het Brielse Meer en de Bernisse gaat het recreatieschap diverse recreatieve voorzieningen verbeteren en toevoegen zoals stranden, steigers, toiletvoorzieningen, speelelementen, recreatieve verbindingen en parkeergelegenheid.

Aan de noordzijde van het Oostvoornse Meer zal het recreatieschap o.a. wegen en parkeerplaatsen aanpassen, picknickplaatsen en rustpunten aanleggen, de informatievoorziening verbeteren en een toiletgebouw plaatsen. De gemeente Westvoorne heeft het recreatieschap opdracht gegeven de werkzaamheden uit te voeren.

Deel deze pagina: