Live Live

KWF Nissewaard is er klaar voor!

Gepubliceerd: Zondag 30 augustus 2020 19:25

KWF Nissewaard is er klaar voor!

Kwf Afdeling Nissewaard is blij dat de nationale collecteweek op deze manier ook in coronatijd op een veilige manier kan plaatsvinden.

Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding op 30 augustus tot en met 5 september, wordt ook dit jaar in de gemeente Nissewaard weer huis-aan-huis gecollecteerd. Dit jaar gebeurt dat echter vanwege het coronavirus in een aangepaste vorm: met collectebus voor contant geld of de QR code, of mét een donatiekaart in uw brievenbus.

'De collecte is dit jaar extra belangrijk, want door de coronacrisis zijn kankerpatiënten extra hard geraakt', zegt Wietse van Leenen, voorzitter van KWF Afdeling Nisswaard. 'We hopen dan ook dat Nissewaarders ook op deze manieren gul willen geven.'

Contactloos doneren

Op de collectebus en de donatiekaart staat een QR-code afgebeeld. De gever kan de QR-code scannen met zijn mobiele telefoon via de camera-app en zo contactloos en anoniem doneren. Het is ook mogelijk om een gift over te maken via een bankoverschrijving, want het rekeningnummer van KWF landelijk is ook vermeld.

Digitaal collecteren

Collectanten gaan dit jaar ook geld ophalen via sociale media en WhatsApp. Zo kunnen zij bijvoorbeeld via een appje met een donatielink hun contacten uitnodigen om te geven voor kankeronderzoek. Iedereen binnen of buiten Nissewaard kan ook hun eigen digitale collectebus aanmaken via deze link.

1 op de 3 krijgt kanker

Kwf Afdeling Nissewaard is blij dat de nationale collecteweek op deze manier ook in coronatijd op een veilige manier kan plaatsvinden. 'Nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland kanker. Bovendien zijn tientallen miljoenen euro's minder beschikbaar doordat evenementen als Alpe d'HuZes, Samenloop voor hoop en de marathon tegen kanker zijn afgelast. Geld voor levensreddend onderzoek is daarom hard nodig. Voor de patiënt van nu, en van de toekomst.'

Om een goed beeld te geven hoe onze collectanten collecteren heeft afdeling KWF Nissewaard een filmpje gemaakt om daarmee te laten zien hoe wij op een veilige manier collecteren in deze "aangepaste" collecteweek.

Wil je volgend jaar ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen, aan de deur of via je mobiel? KWF Afdeling Nissewaard is nog op zoek naar collectanten en wijkhoofden. Meer informatie? Meld je aan via info@kwfnissewaard.nl.

Wij danken u alvast voor uw donatie! — Wietse van Leenen, Voorzitter Afdeling Nissewaard.

Link naar het filmpje: https://youtu.be/LCXblDBeT54

Link naar de digitale bus: https://kwf.digicollect.nl/

Deel deze pagina: