Live Live

Laatste stukje ‘Fietsrondje Voorne-Putten’

Gepubliceerd: Donderdag 23 juli 2020 14:33

Laatste stukje ‘Fietsrondje Voorne-Putten’

Het rondje van 80 km op Voorne-Putten kan vanaf begin oktober dan ook daadwerkelijk rond gefietst worden.

Zuidland - Deze week zijn de werkzaamheden begonnen aan het fietspad Zuidoord in Zuidland. Het fietspad komt langs de dijk te liggen en is de laatste schakel in het ‘Fietsrondje Voorne-Putten’ van 80km. Het is de planning dat eind september het fietspad in gebruik genomen kan worden.

In samenwerking met Waterschap Hollandse Delta en de grondeigenaar start aannemer KWS in opdracht van de gemeente Nissewaard binnenkort met het aanleggen van het fietspad. Maar een fietspad is niet van de één op de andere dag aangelegd; daar komt veel bij kijken. Waterschap Hollandse Delta gaat nu eerst de dijk verzwaren waarna de gemeente Nissewaard het fietspad daadwerkelijk kan gaan realiseren.

Recreatie en Toerisme

Wethouder Martijn Hamerslag is blij dat het laatste stukje fietspad nu gerealiseerd wordt: “Binnenkort kan dan eindelijk een echt Fietsrondje Voorne-Putten worden gereden. Als het fietspad Zuidoord straks klaar is, kunnen onze inwoners en toeristen fijn een rondje fietsen over het gehele eiland Voorne-Putten. We blijven bouwen aan een aantrekkelijk recreatiegebied in Nissewaard en op Voorne-Putten. ”

Het rondje van 80 km op Voorne-Putten kan vanaf begin oktober dan ook daadwerkelijk rond gefietst worden.

Deel deze pagina: