Live Live

Lampionoptocht Oostvoorne

Gepubliceerd: Woensdag 23 augustus 2023 12:54

Lampionoptocht Oostvoorne

Ongetwijfeld heeft de optocht van vorig jaar weer veel (toekomstige) bouwers geïnspireerd om flink uit te pakken met het nieuwe thema.

Oostvoorne - Op zaterdag 2 september organiseert Stichting Culturele Evenement Oostvoorne (Cultevo) weer de jaarlijkse lampionoptocht in Oostvoorne. Het thema voor 2023 is - hoe kan het ook anders - Voorne aan Zee, de naam van de nieuwe gemeente. De optocht start om 20.15 uur op het Dorpsplein in Oostvoorne en volgt de traditionele route.

Na het grote succes van vorig jaar, de 100e optocht, verheugt de organisatie van het event zich weer enorm op de creaties van dit jaar: ‘Het is elk jaar weer afwachten hoe de optocht uitpakt, want de bouwers, die soms weken lang aan het bouwen zijn, houden alle informatie over hun creaties uiterst geheim.’

Ongetwijfeld heeft de optocht van vorig jaar weer veel (toekomstige) bouwers geïnspireerd om flink uit te pakken met het nieuwe thema. Maar of het nu gaat om de vele kinderen die jaarlijks meelopen met een traditionele lampion in de hand, de karren of de vele prachtig versierde en verlichte tuinen langs de route, Cultevo is ieder jaar weer erg trots op àlle actieve deelnemers: zij maken de optocht elk jaar weer groots en bijzonder.

Deelname aan de optocht

De deelnemers kunnen zich inschrijven voor de volgende categorieën: grote wagens, reclamewagens, fietsen/skelters, (handgetrokken) karretjes, groepen lopend. Verder worden de aan het parcours grenzende tuinen op versiering beoordeeld.

Overige informatie

  • Vertrek om 20.15 uur.
  • Opstellen vanaf 19.00 uur vanaf Dorpsplein.
  • Route: Burgemeester Letteweg, Stationsweg, Van der Meerweg, Patrijzenlaan, Fazantenlaan, Valkenlaan, IJsvogellaan, Meeuwenlaan, Zandweg, F.H.G. van Itersonlaan, Stationsweg, Burgemeester Letteweg, Dorpsplein, Hoflaan, Hofweide.
  • Rond 22.00 uur: taptoe op Hofweide.
  • Informatie via de website www.evenementenoostvoorne.nl.

Deel deze pagina: