Live Live

Langste plantenbak ter wereld wordt onthuld!

Gepubliceerd: Dinsdag 08 augustus 2017 23:16

Langste plantenbak ter wereld wordt onthuld!

Op zondag 13 Augustus om 16:00u wordt onder toeziend oog van burgemeester Junius van Hellevoetsluis bekend of het record wordt verbroken!

Hellevoetsluis - Gaan ze het record van de langste plantenbak van 1218 meter en 23 centimeter verbreken? Dat is de vraag die zondag 13 Augustus beantwoord gaat worden, nadat de Plattelandsjongeren Voorne hun gigantische plantenbak hebben opgebouwd langs de N57 en het meetlint het uiteindelijke aantal gebouwde meters aangeeft!

De recordpoging wordt ondernomen vanwege het 70 Jarige bestaan van de Plattelandsjongeren Voorne. De onthulling van de langste plantenbak ter wereld is het startsein van een feestmaand waarin PJ Voorne op 26 Augsustus ook een Oogstdag in Tinte organiseerd. Vanaf April is er door een bouwploeg gebouwd aan de plantenbak, die gemaakt is van pallethout en bestaat uit bakken van 1 meter lang die op locatie aan elkaar worden geschroefd. De 10.500 plantjes zijn door sponsoren opgekweekt en staan klaar om gepoot te worden in de 400 kuub eveneens gesponsorde potgrond.

Komende week worden de bakken aan elkaar geschroefd langs de N57 tussen de Zwartedijk en het Haringvliet en voorzien van het pootgoed. Op zondag 13 Augustus om 16:00u wordt uiteindelijk het laatste stukje plantenbak geplaatst onder toeziend oog van burgemeester Junius van Hellevoetsluis en wordt bekend of het record wordt verbroken! De plantenbak is te bereiken vanaf de Krommeweg, iedereen is welkom! Kijk op pjvoorne.nl of op de facebook pagina van de Plattelandsjongeren Voorne voor meer info.

Deel deze pagina: