Live Live

Latere opening Visserijmuseum Zwartewaal

Gepubliceerd: Dinsdag 25 juni 2019 14:38

Latere opening Visserijmuseum Zwartewaal

Er wordt hard aan gewerkt om binnen enkele weken de openingsdatum bekend te maken van het Visserijmuseum Zwartewaal. 

Zwartewaal - De werkzaamheden aan het Visserijmuseum Zwartewaal vorderen gestaag. Maar de gehoopte openingsdatum van 6 juli 2019 blijkt helaas niet haalbaar. Voor een belangrijk deel heeft dat te maken met de voorbereidingen voor de tentoonstelling over de gebroeders de Witt in Historisch Museum Den Briel.

In een gelijke periode werd door dezelfde mensen aan beide projecten gewerkt. Wat ook een grote rol speelt is dat er tot nu toe te weinig vrijwilligers zich hebben aangemeld om als gastvrouw en/of gastheer op te treden om het museum voor het publiek open te stellen. (Voor aanmelding of informatie: Marijke Holtrop, info@historischmuseumdenbriel.nl ). Aan beide aspecten wordt hard gewerkt, zodat vermoedelijk binnen enkele weken de openingsdatum van het nieuwe museum in Zwartewaal bekend kan worden gemaakt.

In het museum wordt de geschiedenis verteld van de riviervisserij van Zwartewaal vanaf de 16e eeuw en de zeevisserij Zwartewaal vanaf de 16e eeuw. De zeevisserij omvat de visserij op haring en de beugvaart, die onder te verdelen is in de zoutvaart en de versvaart. Het Visserijmuseum zal objecten tonen uit de museumcollectie en de collectie van de voormalige Historische Werkgroep Zwartewaal, maar bevat ook filmpjes en een aantal interactieve onderdelen voor jong en oud.

Deel deze pagina: