Live Live

Leefbaarheidsfonds beloont meerdere aanvragen

Dinsdag 19 juli 2022 15:46

Leefbaarheidsfonds beloont meerdere aanvragen

In de afgelopen jaren zijn er door corona geen bedragen uitgekeerd, hierdoor was nu een totaalbedrag van € 140.000,- beschikbaar.

Westvoorne - Met de windmolens bij de Slufterdam op de Maasvlakte wekken Eneco en Vattenfall schone energie op. In Nederland is een van de afspraken die we maken bij het aanleggen van deze windparken dat de inwoners hiervan voordeel moeten hebben. Met Eneco en Vattenfall heeft gemeente Westvoorne daarom bij de aanleg van dit park een Leefbaarheidsfonds opgericht. Het geld in het fonds is bedoeld voor acties en projecten waarmee onze gemeente duurzamer wordt en het genot om er te wonen wordt verhoogd.

Alle maatschappelijke organisaties, verenigingen en burgerinitiatieven binnen gemeente Westvoorne kunnen een aanvraag voor een bijdrage uit dit fonds indienen.

Projecten en acties moeten voldoen aan de volgende punten: het verduurzamen en energiezuiniger maken van maatschappelijke accommodaties in onze gemeente; de leefbaarheid binnen onze gemeente verhogen; een positieve bijdrage leveren aan de energietransitie van onze gemeente.

In de afgelopen jaren zijn er door corona geen bedragen uitgekeerd. Hierdoor was nu een totaalbedrag van € 140.000,- beschikbaar.

Beloonde aanvragen
Alle aanvragen zijn beoordeeld door een onafhankelijke commissie en de onderstaande zes zijn met een bijdrage beloond:

-St. Ons Tintestein: voor de aanleg van ledverlichting op het terrein.
-OBS Het Overbos: voor het plaatsen van zonnepanelen en de vergroening van het speelplein.
-St. Strand in Zicht: voor het maken van video’s voor gastlessen op scholen in Westvoorne en de organisatie van de ‘Dag van het Strand’.
-De Natuurklas: voor het organiseren van workshops op basisscholen in Westvoorne in combinatie met korte lokale excursies binnen Westvoorne.
-Mixed Hockeyvereniging Forcial: voor het plaatsen van zonnepanelen.
-Voetbalvereniging OVV: voor het vervangen van conventionele veldverlichting door duurzame ledverlichting.

Deel deze pagina: