Live Live

Leerlingen denken na over duurzame voeding

Woensdag 20 april 2022 12:42

Leerlingen denken na over duurzame voeding

Dit project wordt jaarlijks door de docente biologie samen met een gastdocent van de Stichting Milieu Dichterbij uitgevoerd.

Brielle - Een van de vragen die de eerste klas leerlingen van het Penta Bahûrim stellen is de vraag ‘ wanneer gaan we koken’. Dat koken hoort bij een lesproject over duurzame voeding.

Dit project wordt jaarlijks door de docente biologie samen met een gastdocent van de Stichting Milieu Dichterbij uitgevoerd in opdracht van de gemeenten Brielle en Westvoorne. In deze lessen leren de jongeren wat de logo’s bio-, eko-, en fair trade op de verpakkingen van voeding betekenen en maken ze kennis met de schijf van vijf.

Na de theorie waren de leerlingen te gast bij supermarkt de Plus aan de Reede. Enthousiast zochten de kinderen naar informatie over het land van oorsprong (LvO) van groente en fruit en bekeken ze de verpakkingen van diverse producten. Daarbij gaven ze hun mening over de producten en bedachten ze verbeterpunten voor minder verpakking.

Met bedrijfsleider Arthur mochten de leerlingen een kijkje nemen in het magazijn waar de lege flessen binnen komen en vertelde Arthur over de pakketten met voedsel die bijna over de datum waren. Ook bekeken de leerlingen de elektrische auto’s van de Plus en de biologisch afbreekbare zakjes bij de groente. Weer terug op school stelden de leerlingen een recept samen dat ze later in groepjes in de les gingen koken.

Op woensdag 13 april was wethouder Andre Schoon te gast bij een van de klassen in de kooksessie. Samen met zijn beleidsmedewerker prikten ze een vorkje mee en bekeken ze de posters met de slogans over duurzaamheid die de leerlingen gemaakt hadden.

Deel deze pagina: