Live Live

Lesproject over zwerfafval: 'Wat kun jij doen?

Gepubliceerd: Donderdag 04 juli 2019 19:56

Lesproject over zwerfafval: 'Wat kun jij doen?

Omdat de vmbo’ers inmiddels weten welk afval in welke bak hoort, hebben ze aan de volgende stap gewerkt, namelijk afval voorkómen.

Brielle - Op het Wellantcollege Anna Hoeve in Brielle wordt al volop afval gescheiden. Door de hele school staan pmd-, gft-, en restafvalbakken. De leerlingen weten hoe het moet, want thuis scheiden ze ook afval. Voor een vervolgstap ontwikkelde biologiedocent Jennifer Verhelst samen met de Stichting Milieu Dichterbij een lesprogramma over zwerfafval. De reacties van de leerlingen waren positief: “Leren door doen is leuk.”

Het lesprogramma sloot af met een creatief deel: het maken van mooie en bruikbare dingen van oude spullen, wat ook beslist een uitdaging was. Maar de leerlingen draaiden er hun hand niet voor om. Een afgedankte jeansbroek veranderde in een schoudertas en van metalen lipjes van drinkblikjes werd een prachtige armband gemaakt. Bijzonder inventief en mooi gemaakt. De jongeren oordeelden positief over het lesprogramma!

Het lesproject ‘Zwerfafval, wat kun jij doen?’ is ontwikkeld en uitgevoerd door biologiedocent Jennifer Verhelst van het Wellantcollege Anna Hoeve in Brielle in samenwerking met de Stichting Milieu Dichterbij. De gemeenten Brielle en Westvoorne zijn opdrachtgever en financieren dit lesproject.

Deel deze pagina: