Live Live

Levende Geschiedenis

Gepubliceerd: Zondag 30 juni 2019 21:42

Levende Geschiedenis

Openluchtmuseum De Duinhuisjes bij de Tenellaplas in Rockanje omvat vier historische duinhuisjes. 

Rockanje – Openluchtmuseum De Duinhuisjes organiseert zondag 7 juli opnieuw een “Levende geschiedenis dag”. Vrijwilligers gaan gekleed in klederdracht, verrichten allerlei authentieke werkzaamheden, zoals de was, haken, breien en koekjes bakken.

Elke maand is er iets speciaals te beleven. A.s. zondag wordt de witte kool geschaafd, gepekeld in ingemaakt. Tijdens de eerstvolgende levende geschiedenis (4 augustus) is de zuurkool klaar en zal aan de bezoekers worden verkocht. Voor de kinderen wordt om 14.30 uur een poppenkastvoorstelling gegeven en zijn er pannenkoeken verkrijgbaar. Daarnaast is slager van der Waal aanwezig met allerlei slagersartikelen uit vroeger tijden. Hij kan u hierover van alles vertellen.

Zaterdag 13 juli zijn Opoe Jaantje en Opa Bram er weer. Opoe leest de kinderen graag voor uit het boekje Piggelmee en opa Bram speelt regelmatig op zijn accordeon.

Openluchtmuseum De Duinhuisjes omvat vier historische duinhuisjes, die een indruk geven van het leven in het duingebied tussen 1870 en 1950. De thematentoonstelling staat dit jaar in het teken van ‘Trouwen is houwen’. Alles rondom verkering en trouwen in vroeger tijden.

Het museum ligt aan de Duinstraat 18 in Rockanje (vlakbij de Tenellaplas) en is ieder weekend geopend van 13.30 tot 16.30 uur; vanaf half juni ook op de woensdagmiddag.

Kijk op www.hvwv.nl voor de overige evenementen en openingstijden.

Deel deze pagina: