Live Live

Levende geschiedenisdag

Gepubliceerd: Dinsdag 30 juli 2019 16:11

Levende geschiedenisdag

Openluchtmuseum De Duinhuisjes aan de Duinstraat in Rockanje omvat vier historische duinhuisjes.

Rockanje - Openluchtmuseum De Duinhuisjes organiseert zondag 4 augustus a.s. opnieuw een “Levende geschiedenisdag”. Vrijwilligers gaan gekleed in klederdracht, verrichten allerlei werkzaamheden, zoals de was, haken, breien en koekjes bakken.

Elke maand is er iets speciaals te beleven. A.s. zondag wordt de zuurkool verkocht die de vorige Levende geschiedenisdag is ingemaakt. Voor de kinderen wordt om 14.30 uur een poppenkastvoorstelling gegeven en zijn er pannenkoeken verkrijgbaar. Ook is boer Dirk aanwezig om te laten zien hoe in vroeger tijdens het graan werd gedorsen, nl. met de dorsvlegel.

Woensdag 7 augustus start weer de serie van 5 speciale kindermiddagen; dan worden er allerlei spelletjes georganiseerd voor de kinderen, al zijn ouderen ook van harte welkom. Zaterdag 10 augustus is er de traditionele streekwarenmarkt.

Openluchtmuseum De Duinhuisjes omvat vier historische duinhuisjes, die een indruk geven van het leven in het duingebied tussen 1870 en 1950. De thematentoonstelling staat dit jaar in het teken van ‘trouwen is houwen’. Alles rondom verkering en trouwen in vroeger tijden.

Het museum ligt aan de Duinstraat 18 in Rockanje (vlakbij de Tenellaplas) en is ieder weekend geopend van 13.30 tot 16.30 uur; vanaf half juni ook op de woensdagmiddag.

Kijk op www.westelijk-voorne.nl voor de overige evenementen en openingstijden.

Deel deze pagina: