Live Live

Levensverhaal oud schaatser Rien de Roon in boekvorm

Gepubliceerd: Dinsdag 23 maart 2021 13:31

Levensverhaal oud schaatser Rien de Roon in boekvorm

Het boek is een terugblik van een sportieve 80-jarige op zijn schitterende levensverhaal met een vleugje weemoed en nostalgie.

Westvoorne - Rien de Roon heeft zijn levensverhaal als boek uitgegeven. Het is in kleine oplage uitgebracht. Een mooi boek met 210 pagina’s aan anekdotes uit zijn lange schaatscarrière.

Van Elfstedenverhalen (het was koud, bitterkoud...) en de pijn van de tocht der tochten van 1986, tot het grote afzien van Gert Jakobs op Alpe d’Huez. Daarnaast ook verhalen uit het leven, zoals het ontroerende verhaal over een gesprek met een oude man op een bankje bij de Parkkade. Ook de pijn in de benen is nog steeds te voelen als Rien terugdenkt aan de Pelgrimstocht naar Etten-Leur in coronatijd! En natuurlijk ook een ode aan schaats collega ‘Dolle’ Dries van Wijhe.

Een terugblik van een sportieve 80-jarige op zijn schitterende levensverhaal met een vleugje weemoed en nostalgie. Het is geen saai boek geworden: herkenbaar voor ouderen en vol leermomenten voor jongeren. Het is in eigen beheer uitgegeven en de opbrengst gaat naar het Parkinsonfonds. Bij de voorinschrijving zijn er al veel verkocht maar er zijn nog wat exemplaren voorradig. Prijs is 29.90 euro. Voor info bel 0651278514 of mail rienderoon@upcmail.nl

Deel deze pagina: