Live Live

Lintje voor Arie Willem Groeneveld

Gepubliceerd: Maandag 30 augustus 2021 18:14

Lintje voor Arie Willem Groeneveld

De uitreiking vond zaterdag plaats tijdens de afsluiting van ‘Oostvoorne Leeft’. 

Oostvoorne - Zaterdagmiddag 28 augustus is de heer A.W. (Arie Willem) Groeneveld door locoburgemeester Henk de Graad gedecoreerd met de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens de afsluiting van ‘Oostvoorne Leeft’ waar Arie Willem Groeneveld nauw bij betrokken was als voorzitter van Cultevo.

Arie Willem Groeneveld zou tijdens de 100e Lampionnenoptocht afscheid nemen als voorzitter van Cultevo, Stichting Culturele Evenementen Oostvoorne. Dat zou tegelijkertijd dé gelegenheid zijn om hem voor zijn enorme belangeloze inzet voor de maatschappij te bedanken en hem te decoreren met de Koninklijke onderscheiding. Door corona werd dit evenement helaas tot twee keer toe gecanceld.

Arie Willem Groeneveld is al vanaf 2005 betrokken bij Cultevo, eerst als vrijwilliger en al vrij snel als bestuurslid. In 2015 werd hij voorzitter van de stichting. Hij is al die jaren nauw betrokken bij de organisatie en coördinatie van de vele jaarlijkse evenementen in Oostvoorne. Ook heeft hij zich actief ingezet voor het openstellen en op de kaart zetten van het monument De Burcht. Arie Willem Groeneveld heeft samen met de andere bestuursleden Cultevo gereorganiseerd en er een professionele organisatie van gemaakt.

Naast zijn werk voor Cultevo heeft Arie Willem Groeneveld zich ook ingezet voor het jeugdwerk van de Protestantse Gemeente Oostvoorne. Hij is jeugdouderling geweest en hij was betrokken bij de organisatie van allerlei jeugdactiviteiten en jeugdclubs. Voor de Stichting ROT-kamp, het zomerkamp voor basisschoolkinderen uit Westvoorne, is Arie Willem onmisbaar geweest in de organisatie en ontwikkeling van het kamp tot wat het nu is. Twaalf jaar lang ging hij mee als leiding. Later werd hij bestuurder van de stichting. Ook is Arie Willem Groeneveld lid van de medezeggenschapsraad van de CNS en voorzitter van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad geweest.

Deel deze pagina: