Live Live

LOB Nissewaard: Geen woorden maar daden

Gepubliceerd: Dinsdag 13 augustus 2019 22:50

LOB Nissewaard: Geen woorden maar daden

Hoe vaak zijn er in de raad van Nissewaard eigenlijk al richtinggevende moties aangenomen?

Nissewaard - De leus "Geen woorden maar daden" zal veel inwoners van Nissewaard aanspreken. De fractie van LOB Nissewaard moet echter concluderen dat er bij het besturen van Nissewaard steeds meer "woorden" in plaats van "daden" worden gebruikt.

Zoals bij de recent ontstane discussie over weer een kledingvoorschrift tijdens festivals. Voetbalshirts mogen weer, maar motor jacks worden nu uitgesloten. Daarnaast een wel of niet handhaven van een boerka verbod. En in de tijd van de gabbers was het dragen van kledingstukken van het merk Lonsdale verboden. Dragen van deze type of merken kledingstukken blijkt volgens de personen die over onze veiligheid waken gerelateerd te zijn aan een verhoogd veiligheidsrisico. Maar hoe zit het met witte borden criminelen. Wordt in de toekomst het dragen van witte overhemden op festivals en officiƫle gelegenheden verboden? Moeten personen niet worden afgerekend op gedrag in plaats van op kleding?

Zijn dat nu de zaken waar de bestuurders van Nissewaard zich druk over moeten maken?

Blijkbaar zijn dat, naast het uitdelen van tickets voor het beoordelen van een Facebookpagina, het realiseren van een ijsverkoop op zondag, veelvuldig vragen stellen over vaak terugkerende thema's zoals de spoedeisende hulp, bereikbaarheid, lachgas, brandgevaar, de resultaten die volgens de bestuurders van Nissewaard blijkbaar als "daden" moeten worden aangemerkt.

Maar de inwoners van bijvoorbeeld Geervliet weten wel beter. Zij klagen al reeds lange tijd over het sluipverkeer. En ondanks toezeggingen blijven de "daden" achterwege. Maar ja, we hebben in ieder geval een silly walks en een regenboog zebrapad in Nissewaard gerealiseerd.

Zo ook voor de bereikbaar van Nissewaard en Voorne Putten. Hoe vaak heeft het verkeer sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen van 2018 al niet vast gestaan? Maar we blijven vragen stellen en proberen bestuurders van de diverse overheden te overtuigen, maar de "daden" blijven helaas achterwegen.

Hoe vaak zijn er in de raad van Nissewaard richtinggevende moties aangenomen? Veelal werden deze afgewezen. Maar de niet-richtinggevende moties werden vaak aangenomen. De "daden" worden gerealiseerd door het oppakken van de zogenaamde "pretzaken", maar voor de serieuze zaken is er een aarzeling. Helaas ook hier "woorden" en geen "daden".

Ook LOB Nissewaard maakt deel uit van het bestuur van Nissewaard maar moet helaas bekennen dat de resultaten worden behaald uit de "woorden" en niet uit de "daden". Maar LOB Nissewaard zal zich blijven inzetten voor het realiseren van de "daden" en hoopt dat ook andere partijen de "woorden" zullen aangrijpen voor het uitvoeren van de "daden".

Deel deze pagina: