Live Live

Lokale ondernemers in gesprek over corona

Gepubliceerd: Zondag 14 juni 2020 09:20

Lokale ondernemers in gesprek over corona

Met bijna 35 deelnemers was de eerste webinar een groot succes.

Donderdag 11 juni organiseerden de VVD Voorne en VVD Goeree-Overflakkee gezamenlijk een digitale bijeenkomst voor lokale ondernemers. Hierbij konden ze vragen stellen aan Tweede Kamerlid Thierry Aartsen (woordvoerder MKB), Pieter van Klaveren (voorzitter MKB Rotterdam-Rijnmond) en lokale politici.

Met bijna 35 deelnemers was de eerste webinar een groot succes. Ondernemers stelden vragen en gingen in gesprek met (lokale) politici over corona, wat het voor hun bedrijf betekent en met welke vragen ze zitten.

Er waren veel vragen bij de ondernemers. Over de plannen voor de beperking van de zelfstandigenaftrek, de op handen zijnde nieuwe coronawet en de rol van gemeenten en provincie. De bedrijven investeringszones (BIZ) op Voorne kwamen ter sprake, maar ook manieren hoe ondernemerscollectieven op beide eilanden zich meer zouden kunnen versterken.

Thierry Aartsen gaf aan dat voor veel ondernemers de problemen nu pas beginnen en dat het voor veel ondernemers overleven is. Er komen twee uitdagingen op ons af. Als eerste dat de economie stil valt doordat consumenten minder besteden.

Een tweede uitdaging is de uitgestelde kredieten en belastingen van ondernemers. Hierdoor kunnen ondernemers niet meer investeren, maar moeten ze bezig zijn met het aflossen van kredieten en belastingen. De eerste prioriteit van het kabinet is nu: hoe komen ondernemers de komende maanden door? Er werden tussen Pieter van Klaveren en ondernemers direct praktische afspraken gemaakt om samen op te trekken.

Een samenvatting van de MKB Factory is te vinden op vvdvoorne.nl.

Deel deze pagina: