Live Live

Lokale VVD past landelijk verkiezingsprogramma aan

Maandag 30 oktober 2023 13:35

Lokale VVD past landelijk verkiezingsprogramma aan

In Voorne aan Zee zijn ze blij met de aanpassingen want wonen blijft een heel belangrijk onderwerp binnen de gemeente.

Voorne aan Zee - Politieke partijen zijn druk bezig met het schrijven van hun verkiezingsprogramma voor de verkiezingen van 22 november. Bij de VVD gebeurt dit met grote input vanuit de leden. Door het indienen van amendementen heeft het netwerk van VVD Voorne aan Zee twee aanpassingen voor elkaar gekregen.

Huurhuizen kopen 

In het conceptprogramma stond dat huurders van sociale huurwoningen het recht krijgen op het kopen van hun woning. Dit is om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen een eigenwoning kunnen kopen en vermogen kunnen opbouwen als ze dat willen. Iets waar ze ook in Voorne aan Zee volledig achter staan. Al geeft de lokale afdeling aan dat sociale huurwoningen bedoeld zijn voor een doelgroep iets waar deze regeling nooit ten koste van mag gaan. Het aantal sociale huurwoningen mag niet krimpen er moeten juist meer huurwoningen bijkomen en wachtlijsten moeten korter. Hier zijn ze het landelijk helemaal mee eens. Daarom is de tekst zo aangepast dat het geld wat vrijkomt uit de verkoop gebruikt moet worden voor het realiseren van nieuwe huurwoningen.

Meer bouwen voor kleine huishoudens
Het tweede punt is dat er meer woningen gebouwd moeten worden voor één- en tweepersoonshuishoudens. Door de verandering in de bevolkingssamenstelling komen er steeds meer kleine huishoudens bij en loopt dit aantal op tot meer dan 6 miljoen. Om op tijd in te spelen op deze trend moet er nu worden ingezet op de bouw van meer woningen aansluitend bij de wensen van deze kleine huishoudens. Hierdoor kunnen zowel senioren doorstromen maar zeker ook starters hun eerste woning kopen. ‘Deze woningen zijn door hun grootte betaalbaarder, en dus heel hard nodig’ aldus raadslid Niels Braal. Het betoog werd volledig gesteund en als extra punt toegevoegd aan het verkiezingsprogramma.

Beide zijn landelijke punten die van grote invloed zijn op onze regio. Een lokale partij die ook landelijk actief is brengt dus voordelen met zich mee. Niet alleen is er invloed op het verkiezingsprogramma maar ook kunnen er lijntjes gelegd worden met de provincie of landelijke politici om lokale onderwerpen op de agenda te krijgen.

Deel deze pagina: