Live Live

Lucas krijgt onderscheiding voor heldendaad

Donderdag 08 juni 2023 16:59

Lucas krijgt onderscheiding voor heldendaad

De moedige Lucas Molendijk wist zijn familie tijdig wakker te maken en zijn broertje Bram van 10 en zusje Iris van 13 uit de vlammenzee te redden.

Oudenhoorn - Een verwoestende brand verspreidde zich zondagochtend razendsnel door een historische boerderij uit 1830 in Oudenhoorn. De moedige Lucas Molendijk wist zijn familie tijdig wakker te maken en zijn broertje Bram van 10 en zusje Iris van 13 uit de vlammenzee te redden. Hij kreeg voor deze heldendaad een speciaal schildje van de VRR overhandigd.

Ondanks de intense hitte en rook wist Lucas samen met de hulp van omstanders ook 18 paarden en enkele biggen te bevrijden. De blusploeg Oudenhoorn was zeer snel ter plaatse en schaalde direct op naar grote brand. Samen met de ploegen van Hellevoetsluis, Zwartewaal en Zuidland konden zij voorkomen dat de brand over zou slaan naar de aangrenzende schuur vol met hooi.

Dinsdag is Lucas met zijn familie door burgemeester Peter Rehwinkel Emiel van Houselt geprezen voor zijn moed. De clustercommandant: “Ik ben ontzettend trots op mijn jongens van de brandweer, maar het meest trots ben ik op Lucas.” Burgemeester Rehwinkel: “Het is geweldig wat je hebt gedaan, echt een heldendaad!”

Foto: Wil Van Balen

Deel deze pagina: