Live Live

LyondellBasell schenkt € 15.000,- aan Voedselbank

Gepubliceerd: Vrijdag 13 april 2018 16:05

LyondellBasell schenkt € 15.000,- aan Voedselbank

Met deze donatie willen ze laten zien dat ze de mensen van Spijkenisse en de voedselbank een warm hart blijven toedragen. 

Spijkenisse - LyondellBasell, een wereldwijde plastic- en chemicaliënfabrikant en raffinaderij, kondigde vrijdag een donatie aan van € 15.000 aan Voedselbank Spijkenisse, op locatie bij het goede doel. Harm Dijkstra, site manager van LyondellBasell’s fabriek op de Maasvlakte, presenteerde een symbolische cheque aan ds. Lennart van Berkel, voorzitter van Voedselbank Spijkenisse. Dijkstra bedankte personeel en vrijwilligers van de voedselbank van harte voor hun toewijding en de positieve invloed die ze hebben op de omgeving: “Wij zijn blij dat we hieraan kunnen bijdragen en een goede buur kunnen zijn; dat is ook onderdeel van de missie van LyondellBasell.”

Het is niet voor het eerst dat LyondellBasell Voedselbank Spijkenisse ondersteunt. In 2017 organiseerden medewerkers van de locatie Maasvlakte een dagje uit naar Diergaarde Blijdorp voor kinderen van klanten van de voedselbank. “Met deze donatie willen we laten zien dat we de mensen van Spijkenisse en de voedselbank een warm hart blijven toedragen. Hopelijk inspireren we ook anderen om hetzelfde te doen”, zei Dijkstra.

Voedselbank Spijkenisse voorziet elke week ongeveer 650 gezinnen van een voedselpakket in Spijkenisse en omgeving. Voorzitter Van Berkel: “De Voedselbank Spijkenisse e.o. zet zich in voor de vermindering en preventie van (verborgen) armoede. We streven ernaar om mensen in een financiële crisis met een voedselpakket te hulp te schieten en ze tegelijkertijd te begeleiden en te ondersteunen naar een verbetering van hun situatie. Dit kan alleen dankzij financiële donaties of producten en diensten in natura en de inzet van vrijwilligers, waarvoor we zeer dankbaar zijn. We zijn dan ook heel verguld met de cheque van LyondellBasell, waarmee we onze koelunit kunnen uitbreiden.”

De locatie Maasvlakte van LyondellBasell is een van de grootste propyleenoxide/styreenmonomeer-fabrieken ter wereld. Deze producten worden gebruikt voor de fabricatie van bijvoorbeeld auto-onderdelen, antivries producten, voedselverpakkingen en verven en lakken.

Over LyondellBasell

LyondellBasell (NYSE : LYB) is een van 's werelds grootste ondernemingen die kunststoffen en chemicaliën produceren en raffineren. Met 13.400 medewerkers wereldwijd produceert LyondellBasell materialen en producten die essentieel zijn voor het vinden van oplossingen voor nieuwe uitdagingen. We verbeteren bijvoorbeeld de voedselveiligheid met lichte en flexibele verpakkingen, we zorgen dat watervoorzieningen goed worden gezuiverd via sterkere en flexibeler leidingen, en we verbeteren de veiligheid, het comfort en de brandstofefficiëntie van vele auto's en trucks op de weg. LyondellBasell verkoopt producten in ongeveer 100 landen en is 's werelds grootste licentiegever van technieken met polyolefine. In 2018 kreeg LyondellBasell een vermelding in de ranglijst van meest bewonderde bedrijven ter wereld van Fortune magazine. Meer informatie over LyondellBasell kunt u vinden op www.lyondellbasell.com.

Deel deze pagina: