Live Live

Maanlichtwandeling

Gepubliceerd: Donderdag 20 februari 2020 11:19

Maanlichtwandeling

Bij bijna volle maan is het een unieke kans om de verdedigingswerken van Hellevoetsluis te bekijken bij maanlicht.

Hellevoetsluis - Op vrijdagavond 6 maart 2020 organiseert stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis een wandeling bij maanlicht. Op deze dag is het bijna volle maan en een unieke kans om de verdedigingswerken te bekijken bij maanlicht.

Er wordt om 19:00 uur verzameld en om 19:15 gaat men op pad. De verlichting op het front I-II is verrassend en dat komt heel mooi tot uiting in het donker. De maan zal daarbij (bij een heldere hemel) zorgen voor een geheimzinnig uitziend landschap. Tijdens de wandeling vertelt men u graag over een aantal bijzondere objecten.

Na afloop is er warme chocolademelk met slagroom. Daarbij wordt er een korte film vertoond over de Eerste Wereldoorlog. Hoewel Nederland neutraal was, waren soldaten gedurende vier jaar uit hun dagelijks leven gehaald om paraat te staan in het geval Nederland toch zou worden aangevallen. Dit had dus de nodige impact op het dagelijkse leven in Nederland, maar ook voor het plattelandsleven op Voorne en Putten. De aanleiding voor de "Grote oorlog" zal met dit stukje film worden belicht.

Deelnemers dienen zich aan te melden via de site www.fronttaal.info, een e-mail te sturen naar info@fronttaal.info of te bellen naar: 06 - 312 54 909. De kosten voor deze wandeling bedragen € 4,00.

Als u meer wilt weten over de activiteiten van deze stichting dan kunt u altijd op de site www.fronttaal.info meer informatie vinden.

Deel deze pagina: