Live Live

Maatje voor een praatje

Gepubliceerd: Woensdag 27 januari 2021 13:48

Maatje voor een praatje

Dit project is voor iedereen, jong of oud, die behoefte heeft aan regelmatig telefonisch contact met een vast persoon.

Hellevoetsluis - Voor veel mensen is het een lastige tijd. De wekelijkse clubjes zijn weggevallen, afspreken met vrienden en familie is beperkt, vrijwilligerswerk is tijdelijk gestopt, je kunt niet even winkelen of een gezellig uitstapje maken en bijna alle berichten in de media gaan over corona.

Het dagelijks leven is anders dan iedereen zou willen. Dit doet wat met een mens en heeft impact op het sociale leven. Met name bij mensen die al een klein sociaal netwerk hebben.

Er is behoefte aan contact, maar door de maatregelen, angst, voorzichtigheid of gebrek aan digitale vaardigheden is dit niet voor iedereen even makkelijk te realiseren.

Het SBO kan wellicht een uitkomst bieden met het belproject Maatje voor een praatje. Dit is voor iedereen, jong of oud die behoefte heeft aan regelmatig telefonisch contact met een vast persoon. Een vrijwilliger belt wekelijks op en maakt een praatje. U kunt bespreken wat u bezighoudt, wat u mee hebt gemaakt, samen lachen, relativeren en soms ook gewoon even lekker mopperen. Het is een mooie manier om uw verhaal met iemand anders te delen en tegelijkertijd biedt het wat leuks om wekelijks naar uit te kijken.

Wilt u meer informatie of zich direct aanmelden voor dit gratis aanbod? Dan kunt u op werkdagen tussen 09:00 – 13:00 uur naar kantoor bellen 322273. Ook kunt u mailen naar algemeen@sbohellevoetsluis.com of op de website www.sbo.nu een contactformulier invullen.

Deel deze pagina: