Live Live

Maatregelen na plofkraak op ’t Plateau

Gepubliceerd: Vrijdag 25 oktober 2019 09:23

Maatregelen na plofkraak op ’t Plateau

Gemeente Nissewaard en de politie gaan extra toezicht houden op de pinautomaten na twee plofkraken in korte tijd.

Spijkenisse - De gemeente Nissewaard gaat samen met politie voorlopig extra toezicht houden op pinautomaten. Daarnaast wil de gemeente met de Nederlandse Vereniging van Banken in gesprek.

In de vroege ochtend van 24 oktober werd een pinautomaat opgeblazen op winkelcentrum ’t Plateau in Spijkenisse. Twee weken geleden werd op vergelijkbare wijze een pinautomaat op de Lenteakker opgeblazen. Ook nu hadden winkeliers forse schade aan hun winkel en moesten woningen uit voorzorg ontruimd worden.

De eerste zorg van de gemeente betreft de bewoners van de bovenwoningen. Zij zijn uiteraard erg geschrokken. Zij moesten met hun gezin het huis verlaten en in een wijkcentrum worden opgevangen, waar zij een ontbijt kregen. Locoburgemeester Igor Bal heeft de bewoners die ochtend bezocht in het wijkcentrum, om hun een hart onder de riem te steken. “De daders staan er niet bij stil wat ze de bewoners aandoen met alle gevaar van dien, en dat er kleine kinderen liggen te slapen” aldus Bal. Rond 9.00 uur werden de woningen vrijgegeven en konden de mensen weer naar huis.

Deel deze pagina: