Live Live

Maatregelen tijdens werkzaamheden

Maandag 03 juli 2023 10:54

Maatregelen tijdens werkzaamheden

Vanaf maandag 7 augustus vinden er nieuwe werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel plaats.

Hekelingen - Bij de vorige werkzaamheden zorgde dit om sommige momenten voor flinke drukte bij de pont tussen Hekelingen en Nieuw-Beijerland, doordat dit één van de omleidingsroutes was.

Wethouder Chris Hottentot van de gemeente Nissewaard belooft dat er maatregelen worden genomen door extra opstelstroken te realiseren tijdens de werkzaamheden, schrijft het Algemeen Dagblad Voorne-Putten. Hierdoor moet het verkeer volgens de wethouder minder snel opstropen.

Eerder wilde het CDA een pendelbus realiseren tussen de pont en metrostation Heemraadlaan in Spijkenisse, maar dit kon Rijkswaterstaat volgens het AD niet financieren. De pont is namelijk geen officiële omleidingsroute en ook deze bus kan in de file belanden als er sprake van drukte is.

De wethouder ziet graag fietsen bij de pont neergezet worden, zodat reizigers per fiets naar het metrostation kunnen gaan. De uitbater van de pont vertelt aan de krant dat er maximaal personeel wordt ingezet tijdens de afsluiting van de tunnel om reizigers zo snel mogelijk te kunnen vervoeren.

Deel deze pagina: