Live Live

Madelief van der Ende 5e op EK Twirl

Gepubliceerd: Vrijdag 06 mei 2022 12:34

Madelief van der Ende 5e op EK Twirl

Madelief beoefent haar sport, baton twirling, bij muziek- en twirlvereniging Libertatis Primitiae in Brielle.

Brielle - Tijdens de Europese Kampioenschappen Baton Twirling in Sélestat, Frankrijk behaalde Madelief van der Ende een prachtige 5e plaats. Zij kwam uit op het onderdeel 3-baton twirling. Voor Nederland is dit de eerste keer dat er twirlers deelgenomen hebben aan dit onderdeel.

Er wordt gejongleerd met 3-batons (stokken). Tijdens de routine zijn de drie batons altijd in beweging. Madelief moest eerst uitkomen in de preliminaries. Daar plaatste ze zich bij de top 8. In de finals liet ze een fantastische routine zien. De jury beloonde haar dan ook met een prachtige 5e plaats.

Het was voor Madelief de eerste keer dat zij op een belangrijke internationale wedstrijd haar kunnen mocht laten zien. En dat heeft ze dan ook gedaan. Zij beoefent haar sport, baton twirling, bij muziek- en twirlvereniging Libertatis Primitiae in Brielle en heeft les van Rita Schrooten. De vereniging is heel trots op de prestatie van Madelief!

Heb jij interesse in de Twirlsport, wil je leren jongleren met batons en optreden voor publiek? Dan kan dat bij Libertatis Primitiae. Je kan altijd een proefles meedoen. Kijk op de website van de vereniging voor meer informatie: www.libertatisprimitiae.nl

Deel deze pagina: