Live Live

Man alsnog aangehouden na hinderen brandweer

Gepubliceerd: Dinsdag 08 oktober 2019 18:38

Man alsnog aangehouden na hinderen brandweer

De man die bij een brand op 10 augustus de hulpverleners ernstig hinderde, is vandaag alsnog aangehouden door de politie. 

Spijkenisse - In de nacht van zaterdag 10 augustus vond er een uitslaande brand plaats in een woning aan het Ruijsdaelpad te Spijkenisse. Als eerste kwam de politie ter plaatse en inmiddels sloegen de vlammen uit het dak van de woning. Voor de deur stond een agressieve man die de politie bij hun werkzaamheden hinderde.

Ook nadat de brandweer ter plaatse kwam, gedroeg de man zich agressief en hinderde de brandweer bij het blussen van de woning. Ook uitte hij diverse beledigingen naar de politie en brandweer. Op een bepaald moment schreeuwde de man zelfs dat er nog een kind aanwezig was in de brandende woning waardoor de hulpverleners onmiddellijk reageerden en omschakelden van blussen naar het redden van het kind.

De man liep weg en werd door de politie uiteindelijk tegengehouden om te achterhalen waar het kind zich precies in de woning zou bevinden. Daarop riep de man dat hij maar zat te dollen. Omdat zowel de politie als de brandweer druk in de weer waren met blussen en het ontruimen van omliggende woningen, kon de man niet direct aangehouden worden voor het belemmeren van hulpverleners. Dat lukte vandaag alsnog. De 24-jarige man uit Heenvliet is vanmorgen aangehouden en zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

Deel deze pagina: