Live Live

Mantelzorgwaardering voor mantelzorgers

Gepubliceerd: Dinsdag 23 februari 2021 15:57

Mantelzorgwaardering voor mantelzorgers

Mantelzorgers boven de 18 jaar kunnen de Mantelzorgwaardering aanvragen.

Brielle/Westvoorne/Hellevoetsluis - Mantelzorgers zorgen voor iemand die ondersteuning nodig heeft en met wie zij een persoonlijke band hebben. Dit is vaak een familielid, een kind of goede bekende. Een mantelzorger maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat iemand zelfstandig kan blijven wonen of beter in staat is voor zichzelf te zorgen. De gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne waarderen in 2021 mantelzorgers voor hun inzet. De waardering voor mantelzorgers is een geldbedrag van 100,-

Wie kan de Mantelzorgwaardering aanvragen?

Mantelzorgers boven de 18 jaar die, ten minste drie maanden, minimaal acht uur per week, voor een naaste zorgen die extra hulp of ondersteuning nodig heeft (familie, buren, vrienden), kunnen de Mantelzorgwaardering aanvragen. Het gaat om ongebruikelijke zorg die zij geven, bijvoorbeeld omdat diegene minder goed voor zichzelf kan zorgen door een ziekte of beperking.

Mantelzorgers die via het formulier een aanvraag doen voor deze waardering, krijgen € 100,- op hun bankrekening gestort. De zorgvrager die ondersteund wordt, moet wel in Brielle, Hellevoetsluis of Westvoorne wonen. De mantelzorger hoeft niet in één van deze gemeenten te wonen.

Het aanvraagformulier is te downloaden op de site www.meemantelzorg.nl. Mantelzorgers vinden het aanvraagformulier door te surfen naar de pagina van de gemeente waar de zorgvrager woont. Ook kunnen zij op de website hun gegevens achterlaten, zodat zij het formulier toegestuurd krijgen. Uiteraard is het aanvraagformulier ook telefonisch op te vragen via het Servicebureau van MEE Plus Zuid-Hollandse Eilanden door een e-mail te sturen aan E: waarderingvp2021@meeplus.nl of via telefoonnummer (0181) 33 35 07.

Er zijn dit jaar drie uitbetalingsmomenten. Wanneer mantelzorgers vóór 20 maart de waardering aanvragen, ontvangen zij in mei de waardering. Na 1 december worden aanvragen voor 2021 niet meer in behandeling genomen.

Aan mantelzorgers wordt gevraagd anderen te attenderen op de Mantelzorgwaardering 2021 wanneer zij denken dat diegenen ook deze waardering verdienen.

Jonge mantelzorgers (onder de 18 jaar) kunnen zich inschrijven bij MEE Plus om op de hoogte te blijven van cursussen, leuke acties of toffe activiteiten die speciaal op jongeren zijn gericht.

Vragen

Voor vragen of meer informatie over de mantelzorgondersteuning kunt u contact opnemen met MEE Mantelzorg via E: servicebureau@meeplus.nl of telefonisch op het nummer (0181) 33 35 07. Voor specifieke vragen over de Mantelzorgwaardering 2021 kunt u mailen naar waarderingvp2021@meeplus.nl of telefonisch contact opnemen met (0181) 33 35 07.

Deel deze pagina: