Live Live

Marimba en De Duif geven ruimte aan talent!

Gepubliceerd: Vrijdag 12 november 2021 17:00

Marimba en De Duif geven ruimte aan talent!

Leerlingen kunnen kiezen uit de profielen sport, dans, wetenschap, werken met stoffen, schaken, techniek, schilderen/ tekenen en koken.

Spijkenisse - Zou ik die vogel die ik aan het schilderen ben ook pimpelpaars kunnen maken? Hoe werkt een elektrische verbinding eigenlijk? Doe ik liever een actieve sport zoals judo, of leer ik liever schaken? Allemaal vragen waar de leerlingen van groep 6, 7 en 8 van Marimba en De Duif antwoorden op kunnen gaan krijgen.

Na een intensief voortraject hebben beide scholen de handen ineen geslagen en hebben ze naast de basisvakken een aanbod voor brede talentontwikkeling ontwikkeld. Voor alsnog vooral gericht op de bovenbouw, maar het Centrum van de Kunsten, één van de partners, gaat ook lessen verzorgen in de groepen 3, 4 en 5.

Lesley Markestijn, aanjager van dit initiatief en werkzaam op Marimba, geeft aan: “Veel scholen bieden deze activiteiten aan na schooltijd. We doen dit juist onder schooltijd, zodat alle leerlingen mee kunnen doen, voor ons een heel belangrijke voorwaarde”

De afgelopen week zijn de verschillende profielen gedeeld met de kinderen en na even nadenken mochten zij kiezen voor het profiel wat het beste bij hen past en gaan beide scholen starten. Zo kunnen leerlingen kiezen uit de profielen sport, dans, wetenschap, werken met stoffen, schaken, techniek, schilderen/ tekenen en koken.

De teams van beide scholen vinden het belangrijk naar het hele kind te kijken. Super fijn als je makkelijk leert en daardoor goed kunt rekenen, maar misschien heb jij wel een onwijs danstalent, of wil je later een technisch beroep uit gaan oefenen, dan kun jij daar nu al mee aan de slag en je talenten laten zien.

“De grootste uitdaging leek ons het vinden van aanbieders, maar mensen waren zo enthousiast dat we zelfs keuzes moesten maken en makkelijk een tweede ronde kunnen inzetten”, volgens Nanda van Loo van De Duif: “Eerst maar eens genieten van de eerste ronde, aan het enthousiasme van onze leerlingen zal het niet liggen, die konden niet wachten. We kijken enorm uit naar de samenwerking met Penta college De Oude Maas, Centrum van de Kunsten, Zilver handwerk, Judoschool Richard de Bijl, Schaakvereniging Spijkenisse, Dansstudio KP, Mad Science en Kookschool Rotterdam."

Zou u de leerlingen ook iets mee willen geven en kunt u 10 lessen vullen met een inhoudelijk doelgericht aanbod, neem dan gerust contact op met Lesley Markestijn : lesley@marimba-vcpo.nl en Nanda van Loo : nanda@deduif-vcpo.nl

Deel deze pagina: