Live Live

Mathäus Passion op zondag 10 maart in Brielle

Zondag 04 februari 2024 12:25

Mathäus Passion op zondag 10 maart in Brielle

Brielle - De organisatie is weer in handen van Collegium Vocale Briela onder leiding van Irene Kleinjan.

Luciana Mancini, die inmiddels wereldberoemd is, treedt ook dit jaar weer op in de Matthäus Passion die op zondag 10 maart opgevoerd wordt in de Sint-Catharijnekerk in Brielle.

Luciana is een in Zweden geboren mezzosopraan, haar ouders waren uit Chili gevlucht voor het regime van Pinochet. De liefde voor de muziek heeft ze van haar ouders meegekregen die allebei heel muzikaal zijn. Haar vader was violist. In Zweden bezocht zij een beroemde koormuziekschool en zong ze in een koor voor oude muziek. Ze bracht ook een periode in Chili door waar ze zich verdiepte in Latijns Amerikaanse volksmuziek. Ten slotte studeerde zij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier breidde haar belangstelling zich uit naar het lyrische repertoire, Bach en Verdi.

Van een Chileense vriend hoorde ze het verhaal van vrouw die in de tijd van de dictatuur een gewonde man in huis haalde om zijn wonden te verzorgen zonder naar zijn afkomst te vragen, dat maakte veel indruk op haar en het helpt haar zich beter in te leven in de rol die zij in de Matthäus speelt van de vrouw die Jezus’ wonden verzorgt.

De Mathäus Passion wordt in Brielle uitgevoerd op zondag 10 maart. Deel 1 begint om 15.30 uur, deel 2 om 18 uur. Tussen de twee delen is er gelegenheid een maaltijd te gebruiken. De organisatie is in handen van Collegium Vocale Briela onder leiding van Irene Kleinjan. Kaarten en catering kunt u bestellen via www.collegiumvocalebriela.nl.

Foto: Wil van Balen

Deel deze pagina: