Live Live

Mazelen beleid Stichting Kinderopvang Nissewaard

Gepubliceerd: Donderdag 11 april 2019 12:05

Mazelen beleid Stichting Kinderopvang Nissewaard

Niet ingeënte kinderen kunnen een gevaar opleveren voor baby’s jonger dan 14 maanden.

Nissewaard - Op woensdag 3 april verscheen er een kamerbrief van de minister n.a.v. de uitbraak van mazelen op een kinderdagverblijf. De staatssecretaris van SZW en een onafhankelijke commissie zijn gevraagd om oplossingsrichtingen te onderzoeken die tegemoetkomen aan de zorgen van ouders op de kinderopvang.

‘Gezien de nieuwsberichten over uitbraken van mazelen in het buitenland en deze besmetting in Nederland is het begrijpelijk dat ouders zich zorgen maken. Het is van belang dat kinderen zich op een zo goed en veilig mogelijke manier kunnen ontwikkelen op de kinderopvang’ , vertelt Alice Diepstraten, directeur Stichting Kinderopvang Nissewaard.

Mede door vragen en onzekerheden die vanuit de ouders worden aangedragen, heeft Alice het inentingsbeleid van Kinderopvang Nissewaard besproken met de oudercommissie en het bestuur. Naar aanleiding van deze gesprekken is besloten om, als de wetgeving aangepast wordt, Kinderopvang Nissewaard in het vervolg alleen kinderen toe te laten op de opvang wanneer ze ingeënt zijn: 'Zo stellen we kinderen niet onnodig bloot aan besmetting met gevaarlijke ziektes’.

Niet ingeënte kinderen kunnen een gevaar opleveren voor baby’s jonger dan 14 maanden. Alice Diepstraten heeft navraag gedaan bij het CJG en de dekkingsgraad in Nissewaard ligt op 95 procent . Dat moet niet lager worden !

Deel deze pagina: