Live Live

Meer aanbod sociale huurwoningen in Oudenhoorn

Gepubliceerd: Woensdag 30 november 2022 11:57

Meer aanbod sociale huurwoningen in Oudenhoorn

De Akkerranden, de wijk waar de woningen komen, ligt aan de zuidwestzijde van de kern van Oudenhoorn.

Oudenhoorn - 29 november tekenden BPD | Bouwfondsgebiedsontwikkeling en woonstichting De Zes Kernen de koopovereenkomst voor de realisatie en afname van 24 sociale huurappartementen in De Akkerranden. Tegelijkertijd tekende de woonstichting ook de aannemingsovereenkomst met VORM 6D Wonen B.V.

Anja van de Sijde, directeur-bestuurder van De Zes Kernen, is trots op het bereikte resultaat. "Voor het eerst in jaren gaat De Zes Kernen weer sociale huurwoningen in Oudenhoorn aanbieden. Binnenkort kunnen we dus bewoners blij maken met een mooie woning binnen een aantrekkelijke gebiedsontwikkeling. Een geweldig resultaat!"

Wonen betaalbaar houden
Paul Opstal, senior ontwikkelaar bij BPD, sluit zich hierbij aan. "De betaalbaarheid van wonen is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Samen met gemeenten en corporaties zet BPD zich in om wonen voor iedereen betaalbaar en bereikbaar te houden. Al eerder realiseerden we in De Akkerranden 12 sociale koop eengezinswoningen en 12 bereikbare koopwoningen met een koopsom tot € 240.000,-. Hier mogen we op korte termijn deze 24 sociale huurappartementen aan toevoegen. De appartementen krijgen een luchtwarmtepomp, zodat huurders ook aanzienlijk op de energierekening kunnen besparen."

Over De Akkerranden en de 24 sociale huurwoningen
De Akkerranden ligt aan de zuidwestzijde van de kern van Oudenhoorn. Een welkome uitbreiding van een dorp dat de overgang vormt naar de polder. Langs de rand van het plan wordt een bloemrijke groene rand gerealiseerd voor verrijking van de biodiversiteit. De nieuwe woonbuurt met in totaal 180 woningen heeft een dorpse setting met een centrale brink, refererend aan de Ring midden in Oudenhoorn. Dit appartementengebouw is de 5e bouwfase binnen De Akkerranden.

In eerdere fasen is een divers palet aan woningtypen en woningsegmenten gerealiseerd door VORM 6D Wonen B.V. of nog in aanbouw. Het appartementengebouw voor De Zes Kernen ligt met de hoofdentree aan deze brink. Een prominente locatie. Ad van de Graaf , commercieel adjunct-directeur bij VORM, zegt er het volgende over: "Deze prachtige appartementen hebben wij net als de grondgebonden woningen ontwikkeld op basis van het 6D-concept in een fijne samenwerking met architectenbureau Kokon en BPD."

Deel deze pagina: