Live Live

Meer gemak met nieuw digitaal loket

Gepubliceerd: Vrijdag 25 januari 2019 17:52

Meer gemak met nieuw digitaal loket

Het digitaal portaal Mijn Uitkering volgt op de succesvolle invoering van digitaal aanvragen van een uitkering.

Nissewaard - Inwoners met een uitkering bij de gemeente Nissewaard, kunnen sinds deze week gebruik maken van het nieuwe digitale loket ‘mijn uitkering’. Het digitale loket biedt veel extra gemak. Gebruikers kunnen op hun persoonlijke pagina 24 uur per dag en 7 dagen per week, hun gegevens bekijken, uitkeringsspecificaties of jaaropgaven downloaden, het vakantiesaldo bekijken en wijzigingen in hun situatie doorgeven.

Ook mensen met een openstaande vordering met betrekking tot een uitkering, kunnen gebruik maken van dit loket. Zij kunnen hier bijvoorbeeld hun saldo bekijken.

Het digitaal portaal Mijn Uitkering volgt op de succesvolle invoering van digitaal aanvragen van een uitkering. In de nabije toekomst wordt ook het online aanvragen van bijzondere bijstand mogelijk. Al deze ontwikkelingen passen goed bij moderne dienstverlening en bieden de gebruikers meer zelfstandigheid en gemak. Ook passen deze goed in de verdere dienstverlening door Voorne-Putten Werkt, met als doel mensen met een uitkering eigen verantwoordelijkheid te geven en naar passend werk te begeleiden.

Wethouder Igor Bal: "Al deze maatregelen nemen we om onze inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen wanneer dat tijdelijk nodig is en om de begeleiding naar werk zo goed mogelijk uit te voeren."

Om gebruik te kunnen maken van het beveiligde loket ‘mijn uitkering’, heeft de gebruiker DigiD nodig. Het digitale loket komt niet in de plaats van persoonlijk contact met de klantmanager, dit blijft gewoon mogelijk.

Deel deze pagina: