Live Live

Meer muziek in de klas in Hellevoetsluis

Gepubliceerd: Dinsdag 26 februari 2019 13:15

Meer muziek in de klas in Hellevoetsluis

Dankzij initiatiefnemers Ynke van de Wagt en Peter den Tuinder is in Hellevoetsluis de Stichting Muziek met Klasse(n) opgericht.

Hellevoetsluis - Op woensdag 20 februari vond in Vlissingen in aanwezigheid van Koningin Maxima de ondertekening plaats van het convenant voor Meer Muziek in de klas Zeeland. De organisatie Meer Muziek in de Klas maakte hiermee weer een stap naar structureel muziekonderwijs voor alle kinderen in Nederland.

Ook in Hellevoetsluis wordt door de Stichting Muziek met Klasse(n) hard gewerkt aan muziekonderwijs voor alle basisscholieren. Daarom ontving wethouder Margriet den Brok (samen met wethouders van de gemeente Katwijk en Helmond) uit handen van Gedeputeerde Ben de Reu van de Provincie Zeeland een Meer Muziek in de Klas – vlag. Waarmee symbolisch het stokje om meer kinderen in aanraking te brengen met muziekeducatie werd doorgegeven.

Dankzij initiatiefnemers Ynke van de Wagt en Peter den Tuinder is in Hellevoetsluis de Stichting Muziek met Klasse(n) opgericht. Deze stichting ontwikkelt een muziekeducatieprogramma voor de Hellevoetse basisscholen. Een pilot van dit programma zal na de zomer starten in op een aantal scholen.

Deel deze pagina: