Live Live

Meer uitlaatveldjes voor honden in Hellevoetsluis

Gepubliceerd: Donderdag 07 maart 2019 18:34

Meer uitlaatveldjes voor honden in Hellevoetsluis

Gemeente Hellevoetsluis werkt samen met Stichting Hondenvrienden: alle (honden) neuzen moeten dezelfde kant op. 

Hellevoetsluis - Op de stoepen, het gras en in de plantsoenen rond scholen levert hondenpoep veel overlast op voor inwoners. In Hellevoetsluis wordt er daarom sinds begin 2018 strenger gecontroleerd op loslopen waar het niet mag en het opruimen van hondenpoep.

Hondenbezitters snappen deze maatregelen goed, maar vinden dat er dan wel wat meer plekken mogen komen in Hellevoetsluis waar een hond lekker even mag loslopen en spelen. Stichting Hondenvrienden Hellevoetsluis overlegt daarover regelmatig met de gemeente en denkt mee over mogelijkheden.

Zo gaan er de komende periode gefaseerd uitlaatveldjes en afvalbakken door heel Hellevoetsluis bijkomen. Vorige week plaatste Gemeente Hellevoetsluis samen met Stichting Hondenvrienden al een nieuw ontworpen bord bij het uitlaatveld bij de Parnassialaan. Daar op staat dat loslopen mag, maar dat de poep moet worden opgeruimd.

Wethouder Peter Schop: ‘We vinden het belangrijk dat Hellevoetsluis een prettige gemeente is om in te wonen met een schone en veilige leefomgeving. Hondenpoep opruimen hoort daarbij en daar zijn we samen verantwoordelijk voor. Tegelijkertijd is het uitlaten van de hond voor veel mensen een sociale of sportieve bezigheid en dat willen we als gemeente ook stimuleren. We zoeken dus naar goede plekken om ruimte te geven aan de vraag van de hondenbezitters.’

Alle hondenneuzen dezelfde kant op

Stichting Hondenvrienden Hellevoetsluis is een enthousiaste club vrijwilligers die de belangen behartigen van de hondenbezitters van Hellevoetsluis. Zij zijn inmiddels druk in overleg met de gemeente om uitlaat- en losloopgebieden te realiseren. Deze plannen zijn al ver gevorderd. ‘Wij zetten ons in om alle (honden) neuzen de zelfde kant op te krijgen voor wat betreft de hondenpoep in openbare ruimte’, aldus Stichting Hondenvrienden.

De Stichting Hondenvrienden wil ook graag een hondenspeeltuin realiseren. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website www.stg-hondenvrienden.nl of lid worden van de Facebookpagina "Hondenvrienden club Hellevoetsluis".

Deel deze pagina: